Appartementen Noordhoekring Tilburg

Deel dit project via:

twitter facebook

Functie:

Het gebouw huisvest appartementen voor starters en studenten op de verdiepingen en begane grond en commerciële ruimten op de begane grond. Het parkeren gebeurt ondergronds.

Ligging:
 Noordhoekring / Elzenstraat, Tilburgarchitectuur bijzonderheden:
Het bouwplan omvat 179 appartementen voor starters en studenten met gezamenlijke voorzieningen als wasruimte, berg- en parkeerruimte en buitenruimte Een deel van de appartementen heeft een eigen buitenruimte. Commerciële ruimten completeren het programma op de begane grond. De bouwwerkzaamheden beginnen 26 augustus 2013. Het streven is het gebouw medio 2014 gereed te hebben.

Belangrijk stukje nieuw Tilburg
:
Wolfs Architecten heeft in opdracht van STU Project te Vught binnen het geldend bestemmingsplan een functioneel en passend ontwerp gemaakt.
 Met een lengte van ongeveer 100 m is dit weer een belangrijk stukje nieuw Tilburg. De materiaal- en kleurkeuze is ingetogen met veel aandacht voor de bouwkundige detaillering. Het wordt een woongebouw met een prettige uitstraling. Stapsgewijs brengen geledingen en detailleringen in de gevels de grootte van het gebouw terug naar een menselijke maat.

Passend in het straatbeeld
 van Tilburg Noordhoekring:
De Noordhoekring scheidt de Noordhoek van het Tilburgse stadscentrum. Waar de stadswijk Noordhoek nog veel historische kleinschalige bebouwing bezit, is de Noordhoekring al enige tijd onderhevig aan schaalvergroting. Dit past ook in het gemeentelijk beleid, waarin de Noordhoekring onderdeel wordt van de Cityring. Het oostelijke deel van de Noordhoek is de plaats waar deze schaalvergroting plaatsvindt. Ons ontwerp wil daaraan een bijdrage leveren.

Spoorzone Tilburg sterk in ontwikkeling
:
De Noordhoekring verbindt de Bredaseweg richting noord met de Hart van Brabantlaan en de Spoorzone. Ons bouwplan flankeert de schaalsprong naar het grootstedelijke aanzien van nieuwste ontwikkelingen aan de Spoorzone.