Cultureel centrum Den Boogaard

Deel dit project via:

twitter facebook

Functie:
Cultureel centrum Moergestel,
appartementen en grondgebonden woningen

Ligging:
Centraal gelegen in Moergestel, op het St. Jansplein

Bijzonderheden:
Het cultureel Centrum Den Boogaard is het huis van alle inwoners van Moergestel. Om de gebruikers goede faciliteiten te bieden is het interieur vooral functioneel gehouden. Maar daarenboven zijn met bijzondere materiaaltoepassingen en verlichtingen sferen gecreƫerd die in verschillende combinaties het gevarieerde gebruik op gezellige en eigentijdse wijze passend kunnen onderbrengen. Het plan is onderdeel van het nieuwe centrumplan.

Het gebouw biedt onderdak aan de bibliotheek, ouderenactiviteiten, Factorium Podiumkunsten (dans- en muziekschool), harmonie, toneel- en andere verenigingen en carnavalsactiviteiten.

Op de begane grond is er een grote zaal met podium, een foyer met biljartruimte en een kantoor/bestuurskamer. De grote zaal kan middels schuifwanden in drie aparte ruimten worden verdeeld. Met het optrekken van een tussenwand kan deze zaal aan de foyer worden gekoppeld. In de diverse zalen en ruimten kunnen 10 tot 1100 bezoekers worden ontvangen. Op de verdieping is de bibliotheek en een slagwerk/cursusruimte gehuisvest.