Eigentijds woonhuis Oisterwijk

Deel dit project via:

twitter facebook

Locatie: 
Oisterwijk

Architectuur bijzonderheden: een energiezuinig ontwerp

Dit eigentijds woonhuis in de Brede Steeg te Oisterwijk is deel van een residentiële en bomenrijke buurt. Voor een gezin met drie kinderen heeft Wolfs Architecten een woning ontworpen met speciale aandacht voor duurzaamheid en energiezuinig wonen. De buitenschil van de compacte woning heeft rondom een Rc-waarde van 5,0 m2.K/W, is luchtdicht uitgevoerd en voorzien van triple-beglazing. De toegepaste materialen zijn onderhoudsvrij.

De drie woonvertrekken zijn zodanig gegroepeerd en voorzien van schuifwanden, dat ruimten al dan niet samengevoegd kunnen worden. Ook de terrassen en de tuin, die zijn opgevat als een verlengstuk van het wonen, kunnen hierbij betrokken worden. Gevelelementen en dakranden zijn rijk gedetailleerd en maken, samen met het tuinplan en de mooie omgeving, dat hier wonen een feest is.