Wolfs Architecten bouwt in culturele hotspot Utrecht

Deel dit project via:

twitter facebook

Wolfs Architecten heeft voor projectontwikkelaar Stuproject B.V. een ontwerp gemaakt voor 206 één-kamerwoningen aan Rotsoord/Diamantweg in Utrecht. Het project is inmiddels goedgekeurd door de welstandscommissie.

Industrieel verleden
De architectuur is geïnspireerd op het nog zichtbare industriële verleden van de locatie. Utrecht wil van dit industriële gebied een culturele hotspot maken, aantrekkelijk en bereikbaar als verlengstuk van de binnenstad en met een eigen identiteit, die teruggrijpt op het industriële verleden. Een gemengd gebied met veel creatieve bedrijven, wonen en horeca.

Woningen Vaartsche Rijn en Diamantweg
Tussen Rotsoord, de Vaartsche Rijn en de Diamantweg zijn in totaal 206 appartementen van 30m2 ontworpen. In twee bouwblokken houden we de herinnering aan het industriële verleden levend. Het monumentale fabriekje (het Klopgebouw) wordt herbouwd.

De woningen zijn bedoeld voor studenten en starters, maar ook geschikt voor alleenstaanden en senioren. Parkeren vindt plaats op eigen terrein en in de ondergrondse parkeerkelder. De bouw start volgens de huidige planning medio 2016.