Wolfs Architecten bouwt in culturele hotspot Utrecht

Deel dit project via:

twitter facebook

Industrieel verleden
De architectuur is geïnspireerd op het nog zichtbare industriële verleden van de locatie. Utrecht wil van dit industriële gebied een culturele hotspot maken, aantrekkelijk en bereikbaar als verlengstuk van de binnenstad en met een eigen identiteit, die teruggrijpt op het industriële verleden. Een gemengd gebied met veel creatieve bedrijven, wonen en horeca.

Woningen Vaartsche Rijn en Diamantweg

In totaal zijn 206 appartementen van 30m2 ontworpen. In twee bouwblokken houden we de herinnering aan het industriële verleden levend. Het monumentale fabriekje (het Klopgebouw) wordt herbouwd. De drie gebouwen zijn gegroepeerd aan een plein direct gelegen aan de Vaartsche Rijn. Hier zal het voor de toekomstige bewoners aan het water en met de aanwezige horeca goed toeven zijn. Ook ligt het complex centraal gelegen en dicht in de buurt van trein- en tramstation Utrecht Vaartsche Rijn, gelegen op de plek waar het spoor de Vaartsche Rijn en de Westerkade kruist. Leuk om te vermelden dat in de directe omgeving van Rotsoord de voormalige Pastoefabriek staat, een gebouw met een robuuste uitstraling en een rijke geschiedenis. Vanaf begin 2016 heeft
de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), haar intrek genomen in een groot deel van de Pastoefabriek aan de Vaartsche Rijn.

De woningen zijn bedoeld voor studenten en starters, maar ook geschikt voor alleenstaanden en senioren. Parkeren vindt plaats op eigen terrein en in de ondergrondse parkeerkelder.
Locatie: tussen Rotsoord, de Vaartsche Rijn en de Diamantweg, Utrecht.

Opdrachtgever: Stuproject B.V.
Locatie: Utrecht, hoek Rotsoord-Diamantweg,Tolsteeg.