Vormenrijk Tilburg gereed

Aan de Hart van Brabantlaan op een steenworp van het centraal station in Tilburg, waar vroeger de voormalige Vormenfabriek stond, ontstaat een mooie woonwijk met 130 woningen.; 124 huurwoningen en 6 huurappartementen.

De architectuur is ontworpen door Rietveld Architects. Wolfs Architecten heeft vervolgens, in opdracht van Bouwbedrijf Van de Ven Bouw en Ontwikkeling,  dit project volledig geBIMd.

En daar zijn we trots op, want het is best een hele uitdaging om dit brouwproject op deze wijze uit te werken.

BiMmen wil zeggen dat alle bouwpartners werken in één 3-D ontwerp. Voordeel: faalkosten worden tot een minimum gereduceerd.

BIM is de oplossing die maakt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gecombineerd, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel.

Op de foto hieronder een overzicht van het project; kleine woningen rondom hofjes met ieder een eigen karakter.