Wolfs Architecten: Dé architect voor verbouwing

Wilt u geholpen worden bij het verbouwen van uw woning in Brabant? Het kan natuurlijk zijn dat uw gezinssituatie zo is gewijzigd dat uw huis niet meer helemaal voldoet of dat uw woonwensen zijn veranderd. U wilt bijvoorbeeld net een wat ruimere keuken of grotere slaapkamers. Of u wilt de garage bij de woning betrekken, een extra werkkamer gezien de huidige situatie van thuiswerken, een praktijkruimte, een andere indeling op de begane grond, een extra slaapkamer of zelfs een extra verdieping. In het geval dat u niet wilt verhuizen kan verbouwen een goede optie zijn en aantrekkelijker dan nieuwbouw.

Als u gaat verbouwen kunt u met allerlei regelgeving en vergunningen te maken krijgen. Onze architecten en bouwkundigen, met ruim 30 jaar ervaring, weten precies hoe en wat. Ook kunnen zij u een goed advies geven of de kosten voor een verbouwing in verhouding zijn tot een eventuele waardevermeerdering van uw woning.

Wanneer u besluit te verbouwen kan een aanbouw in eenzelfde stijl worden ontwikkeld als de rest van de woning, maar een verbouw juist in contrast met de bestaande woning is ook mogelijk. Als de verbouwing maar aansluit bij uw tuin en de rest van de omgeving.

Verbouw vraagt in het algemeen minder investering dan nieuwbouw. Daarom kan het in deze onzekere economische tijd een goed alternatief zijn. Wat een verbouwing kost is afhankelijk van uw wensenlijstje. U kunt het zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt.

Wat doet een architect bij een verbouw?

  • Wolfs Architecten inventariseert eerst de bestaande situatie en beoordeelt deze op ruimtelijke kwaliteit en constructiemogelijkheden en -beperkingen
  • De architect luistert actief naar uw wensen en denk mee, draagt ideeën aan en maakt de eerste schetsontwerpen.
  • Over vergunningen hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze bouwkundigen regelen voor u de bouwvergunning/omgevingsvergunning en indien nodig andere vergunningen (welstand/bestemmingsplan).
  • Vervolgens werken we de schetsen uit in technische tekeningen, waarmee de aannemer goed aan de slag kan. Desgewenst maken we ook een interieurplan.
  • We kunnen u ontzorgen van A tot Z. Dat wil zeggen dat we u kunnen helpen met een selectie van een aannemer, het beoordelen van offertes tot en met begeleiden van de bouw. Tot zelfs het bewaken van de kosten en het beperken van faalkosten.

Wolfs Architecten ook voor verbouwplannen 

Heeft u bouwplannen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning in Brabant?  Samen met u inventariseren wij uw wensen. Of het nu gaat om een kleine verbouwing of een grote verbouwing, in een eerste kennismakingsgesprek bespreken we graag de mogelijkheden. En indien gewenst komen we op locatie kijken en bieden we een gratis 1-uur gesprek aan. Een afspraak kunt u maken via 013-5132670 of  info@wolfsarchitecten.nl. U bent ook altijd welkom bij ons op kantoor in Moergestel.