De Kolenvense Akkers

Nieuwe woningbouwlocatie in Berkel-Enschot

In het mooie landelijke Berkel-Enschot, onder de rook van Tilburg, is gestart met het bouwrijp maken van royale en betaalbare villakavels. Er is een ruime keuze uit 23 kavels waar ieder zijn eigen huis op kan bouwen. Een huis naar eigen wensen, geheel op maat.

Op zoek naar een architect die uw wensen kan omzetten in een mooi ontwerp?

Wilt u heerlijke buiten wonen onder de rook van Tilburg? En zoekt u nog een architect?

Bel ons voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak met ons. Wij vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn gezien uw woonwensen, de mogelijkheden van het kavel en de regelgeving.

Een woning op maat

Kopers van kavels zijn vrij om een woning op maat, geheel naar eigen wensen te ontwikkelen. Uiteraard moeten de ontwerpen wel passen binnen het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan.      

Als architectenbureau maken wij unieke en passende ontwerpen in de omgeving. We maken geen standaard ontwerpen. Elke opdrachtgever heeft eigen wensen en daar past ook een uniek ontwerp bij, geheel naar eigen smaak.

Een plan met dorpse uitstraling

Het plan van de Kolenvense Akkers wordt een plan met een eenvoudige en dorpse uitstraling, waar het prettig wonen is. De openbare ruimte is ingetogen en eist niet te veel aandacht op.

Het stedenbouwkundig plan bestaat uit drie zones, te weten de drie woningen aan De Zicht, de buitenrand en het binnenhof. Deze verschillende zones in het plan moeten ‘familie’ van elkaar zijn. Dit betekent dat er sprake is van één stijl en sfeer in het stedenbouwkundige ontwerp en de inrichting van de openbare ruimte, zodat verwantschap ontstaat.

Het plan voorziet in een hoge kwaliteit van het woonmilieu. De realisatie gaat gepaard met de opheffing van twee naastgelegen varkenshouderijbedrijven. Onderdeel daarvan is dat alle agrarische bedrijfsgebouwen direct aan de oostzijde van het plan (Heikantsebaan 5-7) zullen worden afgebroken en geheel verdwijnen.

Opheffing van beide bedrijven levert direct milieuwinst op door de afname van fijnstof, geur en stikstofemissie. Mede daardoor is een goede kwaliteit van de woonomgeving gewaarborgd. Tevens wordt door afbraak van de bedrijfsgebouwen het uitzicht op de omgeving groener.

Meer weten over welke kavels nog beschikbaar zijn? Kijk op : https://dekolenvenseakkers.nl/plankaart/

Neem vooral contact met ons op wanneer u interesse in een of meer van onze diensten heeft. U kunt ons bereiken via: 013-5132670, mailen naar info@wolfsarchitecten.nl of kom langs bij ons op kantoor in Moergestel. Afgestemd op uw budget komen we tot een (3D) ontwerp en oplossing die bij u past.