Zelf uw huis ontwerpen met hulp van Wolfs Architecten

Wat is er mooier dan uw eigen huis ontwerpen, precies zoals u dat wenst? Een huis dat volledig aansluit op uw woonwensen en behoeften, waar u zich helemaal thuis voelt. Wolfs Architecten biedt u de mogelijkheid een huis te ontwerpen met hulp van één van onze ervaren architecten. Wij luisteren naar uw wensen en tekenen een ontwerp voor uw nieuwe woning, klaar om gebouwd te worden. Samen creëren we het huis van úw dromen.

De oriëntatiefase, hoe ziet uw droomhuis eruit?

Zelf uw huis ontwerpen begint met de vraag hoe u wilt wonen. Bedenk hoe uw ideale woning er straks uit komt te zien. Welke bouwstijl heeft uw voorkeur? Kiest u voor modern, klassiek of landelijk? En welke eisen stelt u aan de indeling? Denk bijvoorbeeld aan het aantal slaapkamers en hoe groot deze moeten zijn. Daarnaast is materiaalkeuze belangrijk om over na te denken. Materiaalkeuzes bepalen hoeveel onderhoud u in de toekomst heeft. Maar ook de vraag waar u wilt wonen en het vaststellen van uw budget zijn belangrijk. Al deze zaken bepalen voor u het woongenot, en voor ons het ontwerp. Samen met een van onze architecten bespreken wij uw wensen en eerste ideeën graag in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hier leren we u graag beter kennen, want dan kunnen wij u op maat adviseren en voor u aan de slag gaan.

Kies een bouwstijl die bij u past

Het uiterlijk van een huis heeft vaak een sfeer of een stijl. Of u dit mooi vindt of niet is heel smaakgevoelig. Het kiezen van één van de bouwstijlen die het beste bij u past is daarom een belangrijk onderdeel van de woning. De keuze voor een bouwstijl is vaak afhankelijk van de omgeving, de huizen in de buurt, maar natuurlijk ook wat u zelf mooi vindt en uw woonwensen. Tegenwoordig worden bouwstijlen steeds vaker met elkaar  gecombineerd tot een nieuwe bouwstijl. Veel bouwstijlen zijn makkelijk te onderverdelen in deze drie algemene stijlen:

 • De landelijke bouwstijl van nu kenmerkt zich door het gebruik van traditionele designs, nostalgische aankleding en verrassende vormen. De landelijke stijl kan op vele manieren tot uiting komen, denk aan een stoere schuurwoning, een rietgedekte villa (villa met rieten kap) of een knusse woonboerderij.
 • De sleutelwoorden bij een moderne bouwstijl zijn minimalistisch en strak. In de moderne bouwstijl spelen materiaalgebruik, duurzaamheid en de invloed op het milieu een cruciale rol. De moderne bouwstijl kenmerkt zich door rechte lijnen, subtiele details en een open indeling met ruimtes die in elkaar overlopen. Deze kenmerken geven moderne villa’s een strakke, open en efficiënte uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een kubistische woning
 • De klassieke bouwstijl maakt een huis charmant en tijdloos, waardoor het al jaren een grote favoriet van veel mensen is. U kunt deze statige bouwstijl herkennen aan het symmetrisch ontwerp en de sierlijke details. Zowel de klassieke bouwstijl als de typische jaren-30-stijlelementen kunt u ook prima integreren in het huis ontwerp voor een imposant herenhuis of een statige notariswoning.

De bouwstijlen kunnen als uitgangspunt worden gebruikt voor het ontwerpen van uw huis, maar door elementen van verschillende stijlen te gebruiken komt u tot een verrassend ontwerp. Bekijk onze verschillende projecten om inspiratie op te doen.

Werkwijze architect huis ontwerpen

Iedere opdrachtgever heeft een unieke vraag. Deze wordt het best beantwoord door u een op maat gemaakte werkwijze te bieden. Zo wordt er door (onder andere) de architect optimaal rekening gehouden met uw eigen wensen. Wij besteden alle mogelijke aandacht en tijd aan een goede inventarisatie van uw wensen. Hierbij worden de volgende punten meegenomen:

 • De menselijke beleving en gevoel van leefruimten
 • Een duurzaam huis bouwen
 • Het interieur
 • De sfeer die de gevels uitstralen
 • Het passen van de woning in de omgeving (het aanzicht, geheel)
 • De keuze voor de juiste en passende materialen
 • Het budget
 • Een realistische en zorgvuldige planning

De hoofdzaak van de vraag en een lijst met wensen en mogelijkheden volgt vanzelf na een afspraak te hebben gehad met de opdrachtgever. Tijdens het proces vinden wij het uitermate van belang om goed met alle betrokken partijen te communiceren. Alleen op deze manier kunnen de processen zo efficiënt mogelijk verlopen en resulteren in iets prachtigs. Dat is ook wat wij uiteindelijk willen: de kwaliteit leveren die wij graag nastreven. Wij willen u een hoogkwalitatieve levensloopbestendige woning bieden.

Een duidelijke start

Het gehele proces begint bij stap 1: de eerste ontwerpschetsen. Deze worden in de meeste gevallen gemaakt met een schetspotlood en vervolgens digitaal uitgewerkt middels Archicad software. Met deze eerste ontwerpen krijgt u een goed inzicht in hoe uw woning er straks in het echt uit komt te zien.

Creativiteit en gedegen technisch advies

Wolfs Architecten heeft ruim 50 jaar ervaring in het ontwerpen van huizen. En dat hebben we mogen doen door heel Nederland en Brabant, zoals bijvoorbeeld in Den Bosch, Eindhoven, Breda en Oisterwijk. Benieuwd naar welke gezichten er achter het Wolfs team schuilgaan en hoe wij te werk gaan? Lees meer over ons team en onze werkwijze. Maar u komt natuurlijk het meeste te weten als we samen aan tafel gaan. Vul het contactformulier in om een kop koffie met ons te drinken. Wij beantwoorden graag uw vragen over het proces, vergunningstraject, bouwkosten, het selecteren van een aannemer of andere vragen. U kunt ons ook altijd bereiken via info@wolfsarchitecten.nl of +31 (0) 13 513 26 70.