Huis verduurzamen met Wolfs Architecten

Wolfs Architecten biedt niet alleen ondersteuning in nieuwbouw, in de vorm van gasloos bouwen of een nul-op-de-meter woning, maar ook in verbouw met verduurzaming. Het huis verduurzamen is vaak een reden tot verbouwen. Zo kan dit bijvoorbeeld aan de hand zijn bij het plaatsen van zonnepanelen, waarbij u direct de keuze kan maken om te gaan voor één van de andere mogelijke dakvormen of het invoegen van een dakkapel. Dan springt Wolfs Architecten bij om dat proces te begeleiden en ondersteunen.

Elektra in huis verduurzamen

Het huis verduurzamen kunt u aanpakken door over te stappen op milieuvriendelijke manieren van energie opwekken. Hierbij kunt u denken aan het aanleggen van zonnepanelen of het plaatsen van molentjes die windenergie omzetten in elektriciteit. Dit kan samengaan met aanpassingen aan de buitengevel of het dak, of het bouwen van een bijgebouw om hierop de zonnepanelen kwijt te kunnen. Wij denken hierbij graag over de verschillende aspecten, zoals de plaatsing ten opzichte van de zon, en hoe het bijgebouw aansluit bij de woning en de omgeving. 

Als u overgestapt bent op duurzamere energie, is een volgende mogelijke keuze om de gashaard te vervangen. Dit kan bijvoorbeeld door een ingebouwde elektrische kachel. Tevens kan de gasbron in de keuken vervangen  worden door inductie. Hierbij kunnen er ook interne verbouwingen en aanpassingen komen kijken, waarbij Wolfs Architecten u adviseert en ondersteunt met de juiste bouwbegeleiding en interieuradvies.

Isolatie aanbrengen

Duurzame energie speelt een grote rol bij verduurzaming. Echter is isolatie een nog grotere factor: hoe beter uw huis geïsoleerd is, hoe minder energie u hoeft te gebruiken om het huis te verwarmen. Hierbij kunt u denken aan gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, of glasisolatie. Deze komen in alle vormen en maten voor. Wolfs kan u informeren over de verschillende opties en advies geven over wat er het beste bij uw wensen en uw woning past. 

Het aanbrengen van isolatie kan gecombineerd worden met andere verbouwingen en verduurzamingen. Wanneer u kiest voor dakisolatie kan dit samengaan met het verwezenlijken van een uitbouw, en kan vloerisolatie samengaan met het aanbrengen van vloerverwarming. Dit is tevens milieuvriendelijker dan een radiator of gaskachel, omdat de warmte meer verdeeld wordt, en er daardoor minder energie nodig is om een enkele ruimte te verwarmen.

Verwarming in huis verduurzamen

Bij het huis verduurzamen kunt u, buiten duurzame energie en isolatie, ook denken aan het aanpassen van de manier van verwarmen. Eerder noemden we al vloerverwarming, maar u kunt ook kiezen voor een elektrische kachel in plaats van een gashaard, of het inruilen van uw CV ketel voor een warmtepomp of hybride warmtepomp. Voor de verschillende vormen warmtepompen geldt dat ze op verschillende manieren geplaatst moeten worden. Ook hierbij geeft Wolfs Architecten advies op maat, zodat u het beste kan halen uit de investering van uw huis verduurzamen.