Levensloopbestendige woning: de uitkomst voor alle leeftijden

De vraag naar levensloopbestendige woningen horen we steeds vaker. Door de toenemende vergrijzing komen er in de toekomst steeds meer oudere mensen, en die toekomstige oudere mensen kijken vooruit. Zij willen nu ze nog jonger zijn steeds vaker een huis bouwen of laten bouwen waar ze zo lang mogelijk kunnen blijven wonen. Ook als ze straks ouder en misschien minder mobiel worden. Comfortabel, toegankelijk, veilig.

Wat is een levensloopbestendige woning?

Levensloopbestendige woningen, ook wel bekend als seniorenwoningen, levenloopwoningen, of levensloopgeschikte woningen, staan los van een specifieke architectuurstijl. Zo kunt u een levensloopbestendige woning laten ontwerpen in een moderne stijl of juist met een landelijke uitstraling. Vooral de functionele indeling is kenmerkend voor levensloopbestendige woningen. Er zijn namelijk voorzieningen aangebracht die het mogelijk maken om in de woning te blijven wanneer iemand minder goed ter been wordt, of voorzieningen die op een andere manier veiligheid en toegankelijkheid waarborgen. Met een type woning als dit bent u voorbereid op alle verschillende levensfasen. Op deze manier kunt u zo lang als u zelf wil in uw eigen woning blijven wonen. Als het meezit kan dat zelfs u hele leven zijn!

Levensloopbestendig bouwen en ontwerpen

Wolfs Architecten ontwerpt voor haar opdrachtgevers al een levensloop lang levensloopbestendige woningen. Dit is omdat Wonen en zorg voor ons een belangrijk punt op de agenda is, en wij ons daar hard voor willen maken. Buiten het bouwen van een volledig nieuwe levensloopbestendige woning kiezen sommige mensen ervoor om de huidige woning te verrijken met een bijgebouw of mantelzorgwoning, om op die manier de leefomgeving levensloopbestendig te maken. Ook daarvoor

De voorzieningen van een levensloopbestendige woning

Bij levensloopbestendige woningen is er op de begane grond altijd een slaapkamer en een badkamer, voor zoveel mogelijk beweegsgemak. Daarom heeft de woning vaak veel oppervlakte op de begane grond, of is zelfs een bungalow. Met alle gemakken op de begane grond blijven er weinig eisen voor de bovenverdieping en kan die helemaal naar eigen wens worden ingericht. Dit resulteert vaak in één of meerdere logeerkamers of een hobbykamer. 

Naast het bouwen van een geheel nieuwe levensloopbestendige woning met een indeling als deze, kunnen ook moderne en eigentijdse installatietechnieken worden ingezet voor het levensloopbestendig maken van uw huidige woning. Hierbij kunt u denken aan domotica, verwarmingssystemen, robotica, en alle ontwikkelingen in deze vakgebieden die in de toekomst nog volgen.

Een woning van nu, met het oog op morgen

Interesse in een levensloopbestendige woning? Of wilt u uw bestaande woning levensloopbestendig maken? Met kleine aanpassingen maken wij uw huis levensloopbestendig. Bel ons gerust voor een afspraak. U kunt ons bereiken op 0135132670 of stuur een mail naar info@wolfsarchitecten.nl.