Levensloopbestendige woning, de uitkomst voor alle leeftijden

De vraag naar levensloopbestendige woningen horen we steeds vaker. Door de toenemende vergrijzing willen mensen steeds vaker een huis bouwen waar ze zo lang mogelijk kunnen blijven wonen, als ze wat ouder worden. Comfortabel, toegankelijk en veilig.

Wat is een levensloopbestendige woning?

Levensloopbestendige woningen of ook wel seniorenwoningen staan los van een architectuurstijl. Zo kunt u een levensloopbestendige woning laten ontwerpen in een moderne stijl of met een landelijke uitstraling. De functionele indeling is vooral kenmerkend. In een levensloopbestendige woning zijn voorzieningen aangebracht die het mogelijk maken deze ook te gebruiken als u in de toekomst minder goed ter been bent of om een andere reden de veiligheid of toegankelijkheid van de woning een belangrijkere rol gaan spelen. Met dit type woning bent u voorbereid op alle levensfasen. Zo kunt u lang in uw eigen woning blijven wonen en als het meezit zelfs uw hele leven!

Levensloopbestendig bouwen en ontwerpen

Wolfs Architecten ontwerpt voor haar opdrachtgevers al jaren levensloopbestendige woningen, ook wel levensloopwoningen of levensloopgeschikt genoemd. Wonen en zorg is een belangrijk punt op onze agenda. Soms kiezen mensen er voor de huidige woning levensloopbestendig te maken door een mantelzorgwoning of bijgebouw in de tuin te plaatsen.

De voorzieningen van een levensloopbestendige woning

Bij levensloopbestendige woningen is er altijd op de begane grond een slaapkamer en een badkamer. De woning heeft daarom vaak veel oppervlakte op de begane grond (of is zelfs een bungalow). En er blijven weinig wensen over voor de bovenverdieping. Deze wordt vaak ingericht als een logeerkamer of hobbykamer. Ook moderne eigentijdse installatietechnieken kunnen bijdragen aan het levensloopbestendig maken van uw huidige woning. Daarbij valt te denken aan domotica, verwarmingssystemen en allerlei handige installatie mogelijkheden en toekomstige ontwikkelen zoals robotica.

Een woning van nu, met het oog op morgen

Interesse in een levensloopbestendige woning? Of wilt u uw bestaande woning levensloopbestendig maken? Met kleine aanpassingen maken wij uw huis levensloopbestendig. Bel ons gerust voor een afspraak. U kunt ons bereiken op 0135132670 of stuur een mail naar info@wolfsarchitecten.nl.