Moderne schuurwoning Berkel-Enschot/Tilburg

Moderne schuurwoning met bijgebouw Berkel-Enschot/Tilburg

In deze schuurwoning staat ruimte en openheid centraal. Gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen en terughoudend kleurgebruik.

Het natuurlijke materiaalgebruik en de houten spantconstructie geven de woning een landelijk karakter dat past in zijn omgeving. Er wordt veel glas toegepast, de plattegronden zijn open en de zandkleurige bakstenen worden gecombineerd met hout. Voor het dak is gekozen voor grijze pannen.
De dakoverstekken zijn ruim met daaronder een waranda op de zuidzijde en een horizontaal lijnenspel.

De woning is levensloopbestendig, waarbij alle woon- en slaapfuncties zich op de begane grond bevinden, gelegen aan de tuin. De eerste verdieping is bestemd als gastenverblijf.

Het bijgebouw met de dubbele garage is ontworpen in eenzelfde architectonische stijl.