Moderne villa Oisterwijk

Bij het ontwerp van deze integrerende villa zijn als het ware twee woningen achter elkaar gebouwd. Het gemeentelijke bestemmingsplan schreef namelijk een beperkte bouwhoogte voor. Door dit ontwerp is toch het gewenste volume van 1400m3 gerealiseerd.

Het ingenieuze assenstelsel tilt de villa naar een hogere dimensie. Ook aan de buitenkant zorgt het voor extra cachet, bijvoorbeeld bij de overgang van kiezel naar natuursteen.

Energieneutraal
Deze woning is qua duurzaamheid echt vakmanschap en helemaal energieneutraal. En in dat opzicht super kwalitatief afgewerkt. Er zijn bewuste keuzes gemaakt op het gebied van domotica en aardwarmte.

Interieur
Samen met de opdrachtgever hebben onze architecten invulling en kleur mogen geven aan het interieur. Vanaf de fantastisch, massief eiken voordeur dringt een wow-gevoel op. En dat gevoel blijft zich herhalen. Super kwaliteit in afwerking en details, technisch vernuft en karakter in architectuur.

Tussen de living en de keuken zitten geen muren, toch geven ze een gevoel van gescheiden van elkaar te zijn. De keuken is voorzien van grote glazen ramen voor uitzicht op de tuin. Waar de woonkamer met houten vloer stopt, begint de keuken met een strakke gietvloer. Een eyecatcher is het mooie, witte kookeiland. Strakke stalen deuren en kozijnen zorgen voor fraaie zichtlijnen.

De woning is onderkelderd en fungeert als een fantastische leefruimte en heeft een prachtige wijnkelder. De dunne stalen kozijnen zorgen voor licht in en zicht op de wijnkelder, met een kast die op maat gemaakt is.

Bekijk hier het artikel in The Art of Living.

Lees meer

Het voorhuis bevat de entree en woon- en werkkamer, het achterhuis de leefkeuken en bijkeuken. De middengang functioneert als verkeerszone en visuele as. Deze structuur is ook op de verdieping doorgezet. De verschuiving van de twee bouwvolumes organiseert ook de buitenruimte, met een parkeerfunctie aan de voorzijde en terrassen aan de tuinzijde.

Het begane grondniveau is als een piano nobile een meter boven het maaiveld opgetild, waarmee ook het souterrain geschikt wordt voor woonfuncties. Zinken felsdaken en gestucadoorde gevels geven de woning een modern aanzien.

OpdrachtgeverParticulier
LocatieOisterwijk
FotografieDré Wouters
InterieurPromaat Interieurbouw