Nieuwbouwproject woningen aan het water – Het Twiske te Oostzaan

In Oostzaan, centrum van de Zaanstreek, heeft Wolfs Architecten een nieuwbouwplan voor 40 woningen ontworpen. Het plan grenst direct aan waterrecreatiegebied het Twiske. Veel woningen liggen aan het water, waardoor er vanuit de achtertuin gevaren kan worden rondom de Stootersplas en naar het IJ.

De architectuur verwijst op eigentijdse wijze naar het Zaanse bouwen. De gevels bestaan uit baksteen en houten delen in diverse kleuren. Het metselwerk, de goten en dakranden zijn rijk gedetailleerd. Met varianten op een thema is een afwisselend en toch samenhangend geheel ontstaan. Alle woningen hebben zo hun eigen identiteit.

Lees meer

Het plan is in opdracht van Kalliste Woningbouwontwikkeling en in samenwerking met Van Woerkom De Brouwer Architecten ontwikkeld. De woningontwerpen zijn na twee ontwerpsessies met de kopers tot stand gekomen. Het plan omvat starterswoningen, rijwoningen en tweekappers alsmede een aantal vrije kavels. Alle indelingsopties geven maximaal ruimte en zicht op de schitterende omgeving.

Meer informatie:
www.wonenaanhettwiske.nl

Opdrachtgever
LocatieOostzaan
Fotografie-