Eigentijdse woningen in nieuwe wijk

Eigentijds wonen met een karakteristieke “look & feel”. Dat zijn de uitgangspunten geweest voor de ontwikkeling van 263 woningen in de nieuwe wijk De Noorderstreek in Tilburg-Noord. Binnen het gegeven stedenbouwkundige plan hebben wij de bedoelde structuur versterkt door toepassing van verschillende woningtypes, die zich onderscheiden door architectuur en maatvoering. Een plek waar elke bewoner kan kiezen voor een huis naar jouw smaak. Want variëteit en keuzemogelijkheden is er in de Noorderstreek volop. 

Inmiddels is in dit stadsdeel van Tilburg, op de plaats waar wijnimporteur Verbunt zich in 1844 wortelde, een bijzondere woonwijk ontstaan. Sfeervol en beschut, als een groen dorp middenin een grote stad. Op nog geen 10 minuten van het leven in het centrum, maar met alle ruimte voor kinderen om buiten te spelen. De Noorderstreek grenst aan het kanaal en is omgeven door een groene rand van bomen en struiken. 

Lees meer

Fase 1 bestaat uit 76 huurwoningen in de sociale huursector, fase 2 uit 74 koopwoningen. Er worden ook twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen gebouwd. Consequent materiaalgebruik en eigentijdse detailleringen bevorderen de samenhang in de wijk. Hierdoor ontstaat identiteit en exclusiviteit.

De wijk Noorderstreek heeft alles in zich om een fijne woonomgeving te worden! In een overal aanwezige groene setting verschijnen de 74 koopwoningen van fase 2 in een frisse en heldere vormentaal. Door het grote aantal keuzevarianten is er voor elk wat wils. De straten en het park krijgen een verblijfskwaliteit door de architectuur, de aanwezigheid van voortuintjes en de afwezigheid van overmatige parkeerfaciliteiten en vormen zo een basis voor sociaal leven in de wijk.

Meer informatie over De Noorderstreek

OpdrachtgeverVan de Ven Bouw & Ontwikkeling
LocatieTilburg
Fotografie