Ruimte voor Ruimte: Exclusieve bouwkavels in Noord-Brabant

Ruimte voor Ruimte biedt allerlei exclusieve bouwkavels aan in allerlei formaten en verschillende liggingen. Unieke kavels in Brabant. Dit kunnen zij doen dankzij de zgn. Ruimte voor Ruimte-regeling van het Rijk. Veestallen in het buitengebied worden afgebroken, fosfaatrechten ingeleverd, en in plaats daarvan mogen elders in de provincie Brabant aan de rand van steden en dorpen bouwkavels en bouwtitels uitgeven worden.

De sloopvergoeding die de agrariërs ontvangen hebben, wordt gefinancierd uit de opbrengst van de kavels. Voor de uitvoering van deze regeling is de Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte CV door de provincie Noord-Brabant opgericht. Na verwerving van de benodigde gronden maakt de ontwikkelingsmaatschappij eerst een stedenbouwkundig plan voor de locatie en een ontwerp voor het openbaar gebied. Vervolgens worden de kavels bouwrijp gemaakt en verkocht. Tenslotte zorgt Ruimte voor Ruimte voor het woonrijp maken; de bestrating en het groen van de openbare ruimte.

Een grote variëteit aan kavels

Het gaat om een grote variëteit aan kavels in de regio’s Tilburg/Breda-Prinsenbeek, ‘s Hertogenbosch, Eindhoven/Helmond, Cuijk/Boxmeer, Bergen op Zoom/Roosendaal en Oss/Uden/Veghel.

Tilburg: Buitengoed Nieuwe Warande

We lichten een populair gebied nader uit; Buitengoed Nieuwe Warande in Tilburg.  Onder de rook van Tilburg en tussen de dorpen Berkel-Enschot en Udenhout is een ruim opgezette en exclusieve villawijk in ontwikkeling. Exclusief, landelijk, ruimte, groen, stilte, allemaal kernwoorden die van toepassing zijn op het Buitengoed Nieuwe Warande.

Deze wijk is een unieke plek met een gevoel van landelijkheid. Het gebied is goed ontsloten en ligt vlakbij Tilburg en omliggende dorpen. Met uitstekende voorzieningen van het openbaar vervoer, treinstations en verschillende buslijnen. Het is een goede uitvalsbasis voor mensen die werken in omliggende grote gemeenten, zoals Eindhoven, Breda en Den Bosch tot zelfs Utrecht.

Ruimte voor ruimte geeft in dit gebied in totaal 165 ruim bemeten kavels uit voor exclusieve villabebouwing. De bouwkavels variëren in grootte van circa 640 m2 tot 1.500 m2, waardoor een afwisselende en aantrekkelijke woonomgeving ontstaat.

In de deelplannen 4a en 4b en 5 zijn in totaal 39 riante kavels uitgegeven. De loting heeft recent plaats gevonden.

Wolfs Architecten in Buitengoed Nieuwe Warande

In dit gebied heeft Wolfs Architecten al meerdere vrijstaande woningen voor verschillende opdrachtgevers mogen ontwerpen en de bouw mogen begeleiden. Woningen in verschillende stijlen; van modern/kubisch, modern/minimalistisch tot stoer/landelijk en jaren 30. Alle ontwerpen zijn uniek en speciaal ontworpen voor de toekomstige bewoners.

Vrije keuze in architectuur

Kopers van kavels zijn vrij om een woning op maat, geheel naar eigen wensen te ontwikkelen. Diverse woningtypen zijn mogelijk. Van moderne villa’s tot meer traditionele architectuur en duurzame milieuwoningen.

Diversiteit in architectuurstijl, een woning op maat

Wolfs Architecten is een architectenbureau dat op maat ontwerpt op basis van uw wensenlijst. Architectonisch is dus veel mogelijk en zijn er vrijwel geen beperkingen. Dus geen standaardontwerpen in bouwstijlen uit een catalogus. Je bent volledig vrij om een huis te laten ontwerpen geheel naar eigen smaak. Wolfs Architecten houdt het bouwbudget nauwlettend in de gaten en wil voorkomen dat er overschrijdingen van uw bouwbudget komen.

Meer informatie

Meer informatie over bouwen op een kavel vindt u hier. Op de website ruimtevoorruimte.com vindt u meer informatie over waar kavels te vinden zijn.

Laat u inspireren en kom geheel vrijblijvend bij ons op kantoor voor een gesprek. Wolfs Architecten heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het ontwerpen van verschillende type vrijstaande woningen en het begeleiden van de uitvoering. Wij begeleiden u van het begin tot het eind van het bouwproces. Bel voor een afspraak 013-513 26 70.