Modern vormgegeven schuurwoning met Wolfs Architecten

De schuurwoning is populair. Het ontwerp van een schuurwoning is eenvoudig van vorm, zoals een boerenschuur. Het gebruik van natuurlijke materialen maakt de woning stoer, praktisch én tijdloos. Bij een moderne schuurwoning wordt de natuur letterlijk in huis gehaald. De kenmerkende uitstraling van een schuurwoning is de eenvoudige hoofdvorm, soberheid in detaillering, en een mix van natuurlijke materialen. Kortom, een landelijke uitstraling met moderne accenten.

Wonen in modern vormgegeven schuurwoningen spreekt steeds meer mensen aan. Een hoofdvorm met een zadeldak, weinig detailleringen, en het gebruik van natuurlijke materialen zijn karakteristiek voor een schuurwoning. Door het gebruik van riet lijkt het alsof de woningen één worden met de landelijke omgeving waar ze in gebouwd worden. Een rietgedekte schuurwoning laten bouwen biedt alle voordelen van nieuwbouw, maar de woning voelt authentiek en tijdloos, en past in de omgeving.

Droomt u er ook van om een exclusieve rietgedekte schuurwoning te laten bouwen? Daar kunnen wij u zeker bij helpen. Met de jarenlange ervaring in het ontwerpen en realiseren van schuurwoningen is Wolfs Architecten bij uitstek dé partner voor het verwezenlijken van deze droom. Onze architecten vertalen uw ideeën en wensen graag naar een passend en uniek ontwerp.

Wonen in een landelijke omgeving

De unieke uitstraling van een schuurwoning met een rieten kap is zeker één van de redenen waarom de landelijke woning of schuurwoning zo ongekend populair is. In een schuurwoning heb je het gevoel binnen buiten te wonen. Vanuit je woonkamer stap je zo naar buiten en snuif je het buitenleven op.

Onze architecten hebben de laatste jaren bewezen dat een rietgedekte schuurwoning bouwen ook een heel eigentijds resultaat kan krijgen. De combinatie tussen de strakke lijnen en een rietgedekte kap maken de schuurwoningen tot een bijzondere verschijning met een moderne uitstraling met tegelijkertijd iets landelijks over zich. Ideaal als u op zoek bent naar het comfort van een moderne villa, maar wanneer u ook houdt van de charme van een rieten dak.

Als u gecharmeerd bent van een schuurwoning raden wij u aan om vooral eens naar onze projecten te kijken.

Is een schuurwoning bouwen duur?

De kosten van een rieten dak liggen hoger dan een dak met standaard dakpannen. Daarnaast moet u geld reserveren voor het onderhoud van het de rieten kap. Echter moet u deze kosten niet overschatten. Werk met de allerbeste rietsoorten én professionele rietdekkers, dan weet u zeker dat u nog vele jaren van uw rieten dak kunt genieten. Hier staat overigens ook weer tegenover dat een rieten kap een hoge isolerende waarde heeft. Graag vertellen wij u meer over de voordelen van riet.

Natuurlijke materialen en energiezuinig

Bij een schuurwoning is er veel aandacht voor milieuvriendelijk en energiezuinig bouwen. Zonnepanelen, drievoudige beglazing en een extra geïsoleerde schil worden veelvuldig toegepast. De liefde voor natuurlijke materialen is in bijna elk ontwerp terug te vinden. Denk aan een mix van hout, glas, en metselwerk die zorgt voor een stoere look & feel.

Riet geeft niet alleen een extra warme uitstraling aan uw woning, het biedt nog veel meer voordelen. Laten we de praktische voordelen van een rieten dak dus vooral niet vergeten. Riet heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Dat betekent dat het in de winter de warmte binnen houdt, en in de zomer juist de kou. Dit zal ontzettend gunstig zijn voor uw energierekening. Daarnaast werkt het naast isolerend qua temperatuur ook zeer geluidsisolerend. Met een rieten dak beperkt u geluidsoverlast van buiten naar binnen, en ook andersom.

Wolfs Architecten helpt u graag uw schuurwoning te realiseren.

Wolfs Architecten levert maartwerk. Wij realiseren graag een prachtige schuurwoning voor u, volledig aangepast aan uw persoonlijke wensen. We onderscheiden ons door aandacht voor ruimtebeleving, daglicht en materiaalgebruik. Onze architecten helpen u bij het gehele bouwproces. Vanaf de bouwplannen en het technisch ontwerp, tot en met de bouwbegeleiding en oplevering. De aandachtspunten daarbij zijn: budget, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit. Door onze full-service en maximale begeleiding doen we er alles aan om u zorgeloos naar uw nieuwe thuis toe te laten leven. Dus wilt u geholpen worden bij de bouw van uw nieuw te bouwen schuurwoning? Neem vooral contact met ons op. U kunt ons bereiken via 013-5132670, mailen naar info@wolfsarchitecten.nl, het formulier invullen, of langskomen bij ons op kantoor in Moergestel.

Klaar voor de eerste stap?

Plan een adviesgesprek in om jouw stappenplan te bespreken.