Vormenrijk – Hart van Brabantlaan Tilburg

Vormenrijk – Hart van Brabantlaan Tilburg

De woningen

De woningen zijn er in drie types. De grote (type A), de middelgrote (type B) en een kleine studio. Het grote en middelgrote type bestaat uit twee woonlagen, de studio bestaat uit één woonlaag. De woningen hebben op de begane grond de woonkamer, keuken, toilet en een opbergkast. Via een vaste trap wordt de eerste verdieping bereikt. Door een daklicht valt het licht via het dak de woning binnen, waardoor de trap overdag ook licht is. Op de eerste verdieping bevindt zich de badkamer met douche en vaste wastafel. Tevens is er een aparte ruimte om de wasmachine te plaatsen. Standaard is type A voorzien van twee ruime slaapkamers, type B heeft standaard één grote slaapkamer. De woningen worden voorzien van een vloerverwarmingssysteem.

Dekinrichting en parkeren

Het dek waar de woningen aan gelegen is ingericht met groen. Ieder pleintje krijgt daardoor zijn eigen identiteit. Naast een bestrating voor de woning zijn er negen pleintjes waar de woningen die daaraan gelegen zijn uitkijken op ieder een eigen gemeenschappelijke tuin.
Onder het dek op maaiveld zijn ca. 160 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Het plan Vormenrijk

Plan Vormenrijk is een aantrekkelijke mix van eengezinswoningen. Het plan is erg geschikt voor kleine huishoudens. De woningen worden gebouwd bovenop een bovengrondse parkeergarage van één laag.

De locatie van de Vormenfabriek is ingeklemd tussen de St. Ceciliastraat, Elzenstraat, Populierstraat en Hart van Brabantlaan in de geliefde Bomenbuurt te Tilburg.

In totaal zijn door Van de Ven Bouw en Ontwikkeling 124 woningen, 6 appartementen en een commerciële plint van ca 1.300m² aan de kant van de Hart van Brabantlaan gerealiseerd.