BIM

Nog meer kwaliteit bouwtekeningen met BIM

Wolfs Architecten staat bekend voor een zorgvuldige en gedegen uitwerking en begeleiding van projecten. Hiervoor hebben we een ervaren team van bouwkundigen die efficiënt werken en BIM-experts zijn.

De bouwkundigen van Wolfs Architecten maken gebruik van Software als Archicad, BimX en Solibri modelviewer. Dit stelt ons bureau in staat om te werken volgens de laatste werkmethodieken, zoals het modelleren in 3D en het werken aan de hand van BIM protocollen.

BIM staat voor ‘Building information Modelling’, hetgeen inhoudt dat een gebouw of bouwwerk digitaal wordt opgebouwd aan de hand van 3D modelleer software. Door dit te doen volgens een vastomlijnd proces, waarbij de diverse partijen samenwerken in en met dezelfde 3D modellen wordt het bouwwerk eerst virtueel uitgewerkt alvorens de eerste schop in de grond gaat.

Deze manier van werken geeft enorm veel inzicht, waardoor fouten al in een vroeg stadium kunnen worden voorkomen. BIM leidt uiteindelijk tot beter doordachte gebouwen en nog meer kwaliteit van de tekeningen. Voordat de bouw wordt gestart worden knelpunten inzichtelijk gemaakt. Uiteindelijk leidt dit tot minder fouten en minder faalkosten waardoor sneller en goedkoper kan worden gebouwd.

Op kleinere schaal kan het werken, middels de BIM methodiek ook prima worden ingezet voor particulieren. Wolfs Architecten kan een woning geheel 3D modelleren, waardoor de klant in een virtuele omgeving zijn droomhuis kan betreden voordat het gerealiseerd is.
Met de BimX software kan de opdrachtgever op zijn eigen PC door de woning heenlopen als ware hij een computerspelletje aan het spelen is. Het is zelfs mogelijk om in het virtuele model onderdelen op te meten en bepaalde objecten te voorzien van informatie. De opdrachtgever kan op deze wijze al in een heel vroeg stadium een goed beeld vormen van het ontwerp van het gebouw.

Bent u door deze informatie nieuwsgierig geworden en vraagt u zich af of Wolfs Architecten, wellicht iets voor u kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u bijpraten door één van onze bouwkundigen.