Een architect duurzaam bouwen vindt u bij Wolfs

Bent u op zoek naar een architect met expertise op het gebied van duurzaam bouwen? Dan bent u bij Wolfs Architecten aan het juiste adres. Wolfs Architecten loopt vooruit op de energietransitie en is daardoor een vooraanstaand architect duurzaam bouwen. Bij Wolfs staan duurzaamheid een kwaliteit altijd centraal. Dat betekent dat we de ambitie hebben om een energiezuinig of zelfs energieneutraal ontwerp te maken en ecologisch verantwoorde materialen gebruiken. Maar vooral ook dat we goed nadenken over het toekomstige gebruik van de ruimte. Zo realiseren we gebouwen die hun waarde behouden in de toekomst. Benieuwd hoe de duurzame architecten van Wolfs te werk gaan? Lees hier meer over onze werkwijze.

Wat is duurzaam bouwen?

Met duurzaam bouwen wordt bouwen met duurzaamheid als doel bedoeld. Dit doel geldt zowel in de ontwerpfase, bouwfase en gebruiksfase, als bij de sloop. Duurzaam bouwen is eindelijk standaard aan het worden. Dit alles heeft te maken met de energietransitie, welke is neergelegd in het klimaatakkoord van Parijs, om van fossiele brandstoffen naar volledige duurzame energiebronnen als zonne- en windenergie over te stappen. We bewegen steeds meer naar energieneutrale woningen. Volgens de Nederlandse rijksoverheid moet een duurzaam gebouw idealiter:

  • energie besparen
  • niet tot vervuiling leiden, zoals C02-uitstoot,
  • (schaarse) materialen besparen
  • water besparen
  • een gezond binnenmilieu hebben
  • weinig hinder opleveren met betrekking tot licht en geluid
  • uit materialen bestaan die men kan hergebruiken

De architect duurzaam bouwen  met de benodigde kennis

De kennis van de architect duurzaam bouwen  is zeer belangrijk bij het toepassen van de juiste materialen, gebouworiëntatie, bouwmethodiek en energiezuinigheid. Wolfs Architecten is hier zeer ervaren in en biedt deze kennis en ervaring graag aan. Wij adviseren onze opdrachtgevers over de mogelijkheden voor hun project. Dit betreft passief bouwen, toepassingen van warmtepompsystemen, zonne-energie, intensief grondgebruik, (deels) ondergronds bouwen, duurzame materiaaltoepassingen en het aanpassen van bestaande woningen. We komen met suggesties, vertellen de voor- en nadelen van de ingrepen en maken inzichtelijk wat de extra investering oplevert.

Zoekt u een ervaren architect duurzaam bouwen, dan kiest u voor Wolfs Architecten! Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Wij helpen u graag verder.

Afweging kosten architect duurzaam bouwen

Bij Wolfs hebben we aandacht voor ruimtelijkheid, zichtlijnen, een mooie materialisering en details in een uitstekende kwaliteit. Hierbij houden we de functionaliteit en duurzaamheid goed in de gaten. Dit kost geld, maar daar staat tegenover dat het comfort, gebruiksgemak en woonplezier groter zijn. Op lange termijn wordt echter het milieu minder belast en zijn de desbetreffende kosten lager. Ook zijn er voor een aantal duurzame toepassingen subsidies beschikbaar.

Wolfs Architecten, dé architect met een focus op duurzaam bouwen

Wolfs Architecten staat voor duurzaamheid en kwalitatief hoogwaardige projecten. Wij helpen u graag uw ideale woning of bedrijfspand te realiseren. U kunt ons bereiken via: 0135132670, mailen naar info@wolfsarchitecten.nl of langs komen bij ons op kantoor in Moergestel.