Architectuur geïnspireerd op industrieel verleden

Architectuur geïnspireerd op industrieel verleden

Het plan betreft nieuwbouw rond een voormalig fabrieksgebouw De Klop en het herbouwen van het monumentale fabrieksgebouw (het Klopgebouw). In twee bouwblokken met in totaal 206 één-kamerwoningen van elk 30m2, ouden we de herinnering aan het industriële verleden levend.
De woningen zijn bedoeld voor studenten en starters, maar ook geschikt voor alleenstaanden en senioren. Parkeren vindt plaats op eigen terrein en in de ondergrondse parkeerkelder.

De architectuur is geïnspireerd op het nog zichtbare industriële verleden van de locatie. Utrecht wil van dit industriële gebied een culturele hotspot maken, aantrekkelijk en bereikbaar als verlengstuk van de binnenstad en met een eigen identiteit, die teruggrijpt op het industriële verleden. Een gemengd gebied met veel creatieve bedrijven, wonen en horeca.

Hier zal het voor de toekomstige bewoners aan het water en met de aanwezige horeca goed toeven zijn. Ook ligt het complex centraal gelegen en dicht in de buurt van trein- en tramstation Utrecht Vaartsche Rijn, gelegen op de plek waar het spoor de Vaartsche Rijn en de Westerkade kruist. Leuk om te vermelden dat in de directe omgeving van Rotsoord de voormalige Pastoefabriek staat, een gebouw met een robuuste uitstraling en een rijke geschiedenis. Vanaf begin 2016 heeft
de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), haar intrek genomen in een groot deel van de Pastoefabriek aan de Vaartsche Rijn.

De woningen zijn bedoeld voor studenten en starters, maar ook geschikt voor alleenstaanden en senioren. Parkeren vindt plaats op eigen terrein en in de ondergrondse parkeerkelder.

Locatie: tussen Rotsoord, de Vaartsche Rijn en de Diamantweg, Utrecht.