In de steigers: 228 appartementen in stadscentrum Nijmegen

In de steigers: 228 appartementen in stadscentrum Nijmegen

De bouw van het door Wolfs Architecten ontwerp van 228 appartementen aan de Genestetlaan in Nijmegen vordert gestaag. Het plan ligt in het Willemskwartier, nabij het stadscentrum.
Het plan bestaat uit twee gebouwen in een parkachtige setting. Het project draagt bij aan de herbestemming en revitalisering van de spoorzone in het centrum van Nijmegen.

De architectuur van het ene gebouw sluit op eigentijdse wijze aan op de “tuinstad”-architectuur van het Willemskwartier, terwijl het andere gebouw zich, met zijn grootschalige en stedelijke karakter, meer richt op het stadscentrum.
Een bijzonder architectonisch moment vormt de bovenste verdieping van het trappenhuis. De daar geprojecteerde ontmoetingsruimte biedt een fantastisch uitzicht over Nijmegen en de Waalbrug, terwijl het in omgekeerde richting een baken en herkenningspunt vormt vanuit de stad.
De woningen van 30 m2, 60 m2 en 90 m2 hebben vrijwel allemaal een buitenruimte en zijn bedoeld voor starters, studenten, senioren en gezinnen. In het souterrain zijn 110 parkeerplaatsen voorzien, op het buitenterrein nog eens ca. 40 stuks voor bezoekers. Het omliggend parkje is onderdeel van een reeks groenzones in de wijk, verbonden door een wandelpad.