Binnenhuisarchitect, maak uw woning compleet

Bij architectuur denkt Wolfs Architecten zeker ook aan het interieurontwerp. Naast technische ontwerp en bouwbegeleiding bieden wij daarom ook interieuradvies

Van opdrachtgevers horen we vaak terug dat onze interieurontwerpen verrassend zijn en qua verhouding in balans. Waardoor het uiteindelijk heel plezierig, sfeervol en comfortabel wonen, werken en leven is in de woningen en gebouwen van Wolfs Architecten.

Onze toegevoegde waarde is om bij elk project weer opnieuw de meest passende vormen, kleuren, materialen en structuren te vinden. Maar ook om de juiste harmonie en lichtinval in ruimten te creëren, leuke doorzichten en verrassende doorkijkjes. Het zoeken naar contrasten levert vaak spannende beelden op.

Voor dit proces trekken we relatief veel tijd uit. Samen met onze opdrachtgever wisselen onze interieurarchitecten hierover goed van gedachten. Sommige opdrachtgevers bouwen immers maar een keer in hun leven en dan wilt u het meest optimale resultaat.

Op deze pagina vindt u meer informatie over onze interieurarchitecten te werk gaan en waarom een u een interieurarchitect zou inschakelen.

Bij nieuwbouw en verbouw

Bij zowel nieuwbouw als verbouw van woningen worden wij als architectenbureau vaak ook gevraagd mee te denken met de inrichting van de woning. Onze interieurarchitecten denken aan verschillende aspecten waar u zelf misschien niet zo snel bij stil zou staan. Denk bijvoorbeeld aan lichtinval, verlichting, akoestiek, structuren, indeling en kleurstelling van ruimten.

Bij een bestaande woning zou u soms toch willen dat er even iemand met u meekijkt om advies te geven. Met enkele aanpassingen kunt u ervoor zorgen dat uw interieur (inrichting) net even meer allure krijgt.

Werkwijze van een interieurarchitect

Allereerst vindt er een intakegesprek plaats. Hierin bespreken we alle wensen. Aan de hand van dit gesprek stelt de interieurarchitect verschillende ontwerpen voor. In deze ontwerpen wordt de indeling van de interieurinrichting duidelijk. Ook worden hierin mogelijke materialen en kleuren meegenomen.

Na bespreking van de eerste concepten passen we de ontwerpen aan. Ons belang is dat u zich als bewoner prettig voelt in uw eigen woning. Het moet natuurlijk volledig aansluiten op uw eigen smaak.

Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kan de interieurarchitect adviezen geven over winkels of gaat u samen met een interieurarchitect een aantal winkels bekijken.

Waarom een binnenhuisarchitect?

Rust, ruimte en sfeer in huis

U voelt zich in uw woning het prettigst als uw interieur aansluit bij uw eigen stijl en persoonlijkheid. Om te bepalen wat bij u past stelt de binnenhuisarchitect eerst een aantal vragen. Veel mensen vinden het toch vaak moeilijk om de juiste combinaties en opstellingen te creëren. Ook deze keuze van kleuren, vooral van muren, vloeren, gordijnen en grote meubels is vaak niet makkelijk. Een interieurarchitect kan u daarbij helpen. Geen vraag is te veel. Zelfs bij het vinden van de meest passende kunststukken kunnen zij u helpen.

Voordelen van een interieurarchitect zijn:

  • Zij helpt u keuzes te maken door het stellen van de juiste vragen.
  • Zij houdt rekening met praktische zaken, zodat de routing in de woning gemakkelijk is en het interieur mooi en ruimtelijk is.
  • Zij verhoogt uw woongenot en zorgt ervoor dat de interieur aansluit bij uw persoonlijke wensen.
  • Zij voorkomt onnodige aankopen en dus kosten en voorkomt dat u later weer zaken moet herstellen.
  • Zij zorgt ervoor dat u zich direct thuis voelt in uw eigen huis.

Bent u benieuwd naar een interieuradvies en de kosten hiervan? Bel ons gerust voor meer informatie of een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.