Binnenhuisarchitect, maak uw woning compleet

Bij architectuur denkt Wolfs Architecten zeker ook aan het interieurontwerp. Naast technische ontwerp en bouwbegeleiding bieden wij daarom ook interieuradvies

Op deze pagina vindt u meer informatie over onze binnenhuisarchitecten te werk gaan en waarom een u een binnenhuisarchitect zou inschakelen.

Bij nieuwbouw en verbouw

Bij zowel nieuwbouw als verbouw van woningen worden wij als architectenbureau vaak gevraagd mee te denken met de inrichting van de woning. Onze binnenhuisarchitecten denken aan verschillende aspecten waar u zelf misschien niet zo snel bij stil zou staan. Denk bijvoorbeeld aan lichtinval, verlichting, akoestiek, structuren, indeling en kleurstelling van ruimtes.

Bij een bestaande woning zou u soms toch willen dat er even iemand met u meekijkt om advies te geven. Met enkele aanpassingen kunt u ervoor zorgen dat uw interieur (inrichting) net even meer allure krijgt.

Werkwijze van een binnenhuisarchitect

Allereerst vindt er een intakegesprek plaats. Hierin bespreken we alle wensen. Aan de hand van dit gesprek stelt de binnenhuisarchitect verschillende ontwerpen voor. In deze ontwerpen wordt de indeling van de interieurinrichting duidelijk. Ook worden hierin mogelijke materialen en kleuren meegenomen.

Na bespreking van de eerste concepten passen we de ontwerpen aan. Ons belang is dat u zich als bewoner prettig voelt in uw eigen woning. Het moet natuurlijk volledig aansluiten op uw eigen smaak.

Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kan de binnenhuisarchitect adviezen geven over winkels of gaat u samen met een binnenhuisarchitect een aantal winkels bekijken.

Waarom een binnenhuisarchitect?

Rust, ruimte en sfeer in huis

U voelt zich in uw woning het prettigst als uw interieur aansluit bij uw eigen stijl en persoonlijkheid. Om te bepalen wat bij u past stelt de binnenhuisarchitect eerst een aantal vragen. Veel mensen vinden het toch vaak moeilijk om de juiste combinaties en opstellingen te creëren. Ook de keuze van kleuren, vooral van muren, vloeren, gordijnen en grote meubels is vaak niet makkelijk. Een binnenhuisarchitect kan u daarbij helpen. Geen vraag is te veel. Zelfs bij het vinden van de meest passende kunststukken kunnen zij u helpen.

Voordelen van een binnenhuisarchitect zijn:

  • Zij helpt u keuzes te maken door het stellen van de juiste vragen.
  • Zij houdt rekening met praktische zaken, zodat de routing in de woning gemakkelijk is en het interieur mooi en ruimtelijk is.
  • Zij verhoogt uw woongenot en zorgt ervoor dat het interieur aansluit bij uw persoonlijke wensen.
  • Zij voorkomt onnodige aankopen en dus kosten en voorkomt dat u later weer zaken moet herstellen.
  • Zij zorgt ervoor dat u zich direct thuis voelt in uw eigen huis.

Bent u benieuwd naar een interieuradvies en de kosten hiervan? Bel ons gerust voor meer informatie of een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek.