Appartementen “De Genestetlaan” Nijmegen uit de steigers

Dit appartementencomplex in Nijmegen is recent uit de steigers. De aannemer is nu bezig met het afwerken van het gebouw en het aanleggen van de binnenhof en het park.

Het nieuw te bouwen appartementengebouw in het Willemskwartier is onderdeel van een revitalisering van de spoorzone in het centrum van Nijmegen.
De architectuur van het ene gebouw sluit op eigentijdse wijze aan op de “tuinstad”-architectuur van het Willemskwartier, terwijl het andere gebouw zich, met zijn grootschalige en stedelijke karakter, meer richt op het stadscentrum.

Een bijzonder architectonisch moment vormt de bovenste verdieping van het trappenhuis.  De daar geprojecteerde ontmoetingsruimte biedt een fantastisch uitzicht over Nijmegen en de Waalbrug, terwijl het in omgekeerde richting een baken en herkenningspunt vormt vanuit de stad.

De woningen van 30 m², 60 m² en 90 m² hebben vrijwel allemaal een buitenruimte en zijn bedoeld voor starters, studenten, senioren en gezinnen. In het souterrain zijn 110 parkeerplaatsen voorzien, op het buitenterrein nog eens ca. 40 stuks voor bezoekers. Omliggend wordt een prachtig park met wandelpad en rustplekken voor bewoners en mensen uit de omgeving aangelegd.