Het ontwerp- en bouwproces

Niet alleen in woningbouw, levensbestendige woningen en appartementen, is Wolfs Architecten een ervaren speler in villabouw. In de volgende zes stappen lees je meer over het ontwerp- en bouwproces bij Wolfs Architecten.

Stap 1 – Kennismaking
De eerste afspraak staat in het teken van wederzijdse kennismaking. U vertelt ons uw wensen, eisen en verwachtingen. Wij vertellen u graag hoe wij op uw wensen kunnen inspelen binnen de randvoorwaarden van het bestemmingsplan en de voorschriften van de overheid.

Stap 2 – Schetsontwerp met prijsopgave
De meeste van onze opdrachtgevers kiezen voor een vrij ontwerp. De architect gaat uw wensen en ideeën vertalen in een passend ontwerp, dat afgestemd is op het bestemmingsplan, het beeldkwaliteit plan, maar bovenal op uw wensen en uw budget. Al onze tekeningen worden uiteindelijk 3-dimensionaall getekend. Met deze 3D-visualisaties brengen wij uw droomhuis vanuit verschillende standpunten in beeld voor een optimale beleving. Op deze manier krijgt u een goed beeld van hoe uw huis er straks in het echt uit gaan zien.

Stap 3 – Definitief ontwerp ‘welstand’
Samen met u wordt er aan een definitief ontwerp gewerkt. In dat ontwerp worden uw wensen en keuzes met betrekking tot de indeling van de ruimten, de gevelcompositie, stenen en dak en het kleurenschema vastgelegd. Van aanpassingen of keuzes die invloed hebben op de prijs wordt u continue op de hoogte gehouden. Na uw akkoord wordt het plan voorgelegd aan de welstandscommissie en door ons toegelicht.

Stap 4 – Bouwaanvraag
Over vergunningen hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze ervaren bouwkundigen regelen voor u de bouwvergunning en indien nodig eventueel andere vergunningen. Na akkoord van de welstandscommissie neemt de architect met u de laatste details door. De bouwkundigen van Wolfs Architecten kunnen nu de technische tekeningen en noodzakelijke berekeningen uitwerken. Daarna wordt de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) aangevraagd. Op basis van de tekeningen kunnen aannemers de bouwprijs voor uw droomvilla berekenen. Wij helpen u graag bij de keuze van een aannemer. Uiteindelijk wordt de definitieve aannemingsovereenkomst worden opgesteld en getekend.

Stap 5 – Uitvoering en bouwbegeleiding
Als de aannemingsovereenkomst is getekend en de omgevingsvergunning onherroepelijk is, wordt met (de voorbereidingen van) de bouw begonnen. Wij houden als bureau alles op de bouw nauwlettend in de gaten, zo ook de planning, uw budget en de kwaliteit van de bouw. Wolfs Architecten begeleidt het gehele bouwproces en verzorgt regelmatig bouwvergaderingen met betrekking tot de voortgang.

Stap 6 – Opleveringen en nazorg
Het sluitstuk van uw villa is de oplevering, de verhuizing en overhandiging van de sleutel. Wij vertegenwoordigen u bij de oplevering. Na het afwerken van de geïnventariseerde verbeterpunten volgt op korte termijn de ‘tweede oplevering’. Eventuele gebreken worden hersteld. Pas als de afwerking volgens uw eisen en onze kwaliteitseisen is afgewerkt en u helemaal tevreden bent, is de bouw voltooid en is uw droomvilla werkelijkheid geworden.