BIMmen: alle bouwpartners in één 3D ontwerp

Wolfs Architect BIMt ook al jaren. BIMmen wil zeggen dat alle bouwpartners werken in één 3D ontwerp. Voordeel: faalkosten worden tot een minimum gereduceerd.

BIM is de oplossing die maakt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel. Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn werken met dezelfde informatie en zien dus van elkaar wat er gebeurt. De informatie is dan ook continu beschikbaar en altijd actueel.

Een mooi voorbeeld is het nieuwbouwproject Vormenrijk op de hoek van de Hart van Brabantlaan en de Sint Ceciliastraat. Voor de zomer heeft het zijn hoogste punt bereikt.
Opdrachtgever Bouwbedrijf Van de Ven en Ontwikkeling heeft Wolfs Architecten gekozen om de voormalige Vormenfabriek, hartje centrum Tilburg aan de Hart van Brabantlaan, volledig te BIMmen.

Het project bestaat uit 132 woningen bovenop een bovengrondse parkeergarage van één laag. Daarnaast komt er nog een commerciële plint van 1.300 m2 aan de kant van de Hart van Brabantlaan waar (mogelijk) eerstelijnszorg gehuisvest gaat worden.
De woningen zijn in het vierde kwartaal van 2018 opgeleverd.