Wolfs Architecten, uw renovatie architect

Voldoet uw huidige of nieuwe woning niet meer aan uw woonwensen? Of u wilt extra ruimte? Naast het ontwerpen en realiseren van nieuwbouw wordt Wolfs Architecten ook veelvuldig gevraagd als renovatie architect voor het grootschalig renoveren en/of verbouwen van woningen.

Denk bijvoorbeeld aan de situaties van gezinsuitbreiding en meer thuiswerken. Dan wel de wens voor een grotere woonkeuken met een kookeiland of de garage die u bij de woonkamer wilt betrekken. Het kan ook zijn dat u heel prettig woont in uw bestaande woning, maar dat u deze eens grondig wilt restylen/vernieuwen. Daarnaast kan het zijn dat u een woning heeft aangekocht en deze naar eigen wens wilt aanpassen. In al deze situaties denken wij graag met u mee.

Renovatie van een bestaande woning

Als u heeft besloten uw huis te gaan renoveren of vernieuwen, kunnen wij u helpen bij het maken van een nieuw indelingsontwerp, dat technisch past binnen de mogelijkheden van de woning. Of u wilt alleen een interieuradvies.

Het is altijd een verstandige keuze om een renovatie-architect in te schakelen. Een architect die verstand van zaken heeft van grootschalige verbouwingen, vergunningen en de mogelijkheden binnen het Bouwbesluit. Wij houden namelijk ten alle tijden rekening met de oorspronkelijke aspecten van het gebouw. Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden van uw pand, kunnen we de oorspronkelijke details in het ontwerp van het gerenoveerde gebouw laten terugkomen. Het kan ook zijn dat we juist een contrast architectuur hanteren, een bestaande woning voorzien van een contrasterende uitbouw die verrassend harmonieert met de omgeving.

Een recent voorbeeld van een uitbreiding en modernisering van een villa.

renovatie architect

In dit voorbeeld hebben we bij een klassieke villa in Vught een ruimere eetkeuken ontworpen met een lichtstraat, welke zorgt voor verbinding tussen de uitbreiding en het bestaande hoofdgebouw. In het interieur levert de lichtstraat een prachtige lichtinval op.

Ook hebben we recent een landhuis in Oisterwijk mogen opleveren. Deze woning hebben we volledig van binnen en buiten gerenoveerd en verbeterd. En op verzoek van de opdrachtgever geïnspireerd op de Engelse landhuisstijl.

Projectmanagement bij het renoveren van uw huis

Er komt bij een grondige renovatie of verbouwing van een woning veel kijken. Het is dan prettig om goed geïnformeerd te zijn over alle technische aspecten en de vereiste vergunningen. Een advies van een architect is altijd een meerwaarde bij elke renovatie. Een architect denkt altijd aan zaken waaraan u mogelijk niet heeft gedacht. Wij helpen u niet alleen met een mooi ontwerp, maar ook met het stellen van een juiste planning en het briefen en controleren van uitvoerende partijen.

Passend interieuradvies

Of wilt u alleen een interieuradvies? We kunnen u ook helpen met het restylen van uw interieur, als u denkt aan een andere inrichting en nieuwe materiaal- en kleurtoepassingen. Een van onze interieurarchitecten denkt graag met u mee.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden voor renovatie/ verbouw?

Bent u geïnteresseerd in een grootschalige renovatie / verbouwing van uw woning? Kom een keer langs om met een van onze architecten de mogelijkheden te bespreken.

U kunt ons bellen voor een vrijblijvend adviesgesprek (van 60 minuten) op nummer 013 513 26 70 of via info@wolfsarchitecten.nl.