Rietgedekte villa bouwen met Wolfs Architecten

Een rietgedekte villa is voor veel mensen een droomvilla. De kenmerkende rustieke, warme uitstraling van een villa met een rieten dak spreekt vele mensen aan. Door het gebruik van riet, lijkt het alsof de woningen één worden met de landelijke omgeving waar ze in gebouwd worden. Een rietgedekte villa bouwen biedt alle voordelen van nieuwbouw, maar de woning voelt authentiek en tijdloos. Heeft u er ook wel eens van gedroomd om een exclusieve rietgedekte villa te laten bouwen? Daar kunnen wij u zeker bij helpen. Met de jarenlange ervaring in het ontwerpen en realiseren van rietgedekte villa’s is Wolfs Architecten bij uitstek dé partner voor het verwezenlijken van deze droom. Onze architecten vertalen uw ideeën en wensen graag naar een passend en uniek ontwerp.

Moderne rietgedekte villa

De unieke uitstraling van een rieten kap is zeker een van de redenen waarom de landelijke woning of woonboerderij zo ongekend populair is. Deze woningen hoeven echter niet altijd een klassieke stijl te hebben. Onze architecten hebben de laatste jaren bewezen dat een rietgedekte villa bouwen ook een heel eigentijds resultaat kan krijgen. De combinatie tussen de strakke lijnen en een rietgedekte kap maken de villa’s tot een bijzondere verschijning met een moderne uitstraling en tegelijkertijd ook iets landelijks over zich. Ideaal als u op zoek bent naar het comfort van een moderne villa, maar wanneer u ook houdt van de charme van een rieten dak.

Als u gecharmeerd bent van een rietgedekte villa raden wij u trouwens aan om vooral eens naar de volgende projecten te kijken:

Is een rietgedekte villa bouwen kostbaar?

De kosten van een rieten dak liggen hoger dan een dak met standaard dakpannen. Daarnaast moet u geld reserveren voor het onderhoud van het de rieten kap. Echter moet u deze kosten niet overschatten. Werk met de allerbeste rietsoorten én professionele rietdekkers, dan weet u zeker dat u nog vele jaren van uw rieten dak kunt genieten. Hier staat overigens ook weer tegenover dat een rieten kap een hoge isolerende waarde heeft. Graag vertellen wij u meer over de voordelen van riet.

De voordelen van riet

Een rietgedekte villa bouwen geeft niet alleen een extra warme uitstraling aan uw woning, het biedt nog veel meer voordelen. Laten we de praktische voordelen van een rieten dak dus vooral niet vergeten. Riet heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Het houdt uw huis warm in de winter en in de zomer de warmte buiten, wat gunstig zal zijn voor uw energierekening. Daarnaast heeft het dak ook nog een goede geluidsisolerende werking.

Wolfs Architecten help u graag uw rietgedekte droomvilla te realiseren.

Wolfs Architecten levert maartwerk. Wij realiseren graag een schitterende rietgedekte villa voor u, volledig aangepast aan uw persoonlijke wensen. We onderscheiden ons door aandacht voor ruimtebeleving, daglicht en materiaalgebruik. Onze architecten helpen u bij het gehele bouwproces. Vanaf de bouwplannen en het technisch ontwerp tot en met de bouwbegeleiding. De aandachtspunten daarbij zijn: budget, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit. Door onze full-service en maximale begeleiding doen we er alles aan om u zorgeloos naar uw nieuwe thuis toe te laten leven. Dus wilt u geholpen worden bij de bouw van uw nieuw te bouwen rietgedekte villa? Neem vooral contact met ons op. U kunt ons bereiken via: 0135132670, mailen naar info@wolfsarchitecten.nl of vul het formulier in en kom langs bij ons op kantoor in Moergestel.