Een medewerker stelt zich voor

Een medewerker stelt zich voor

Een van onze ervaren bouwkundigen is Klaas Boers. Hij werkt sinds 1993 bij Wolfs Architecten en heeft veel ervaring opgedaan bij diverse projecten, zoals particuliere woningen en villa’s, bedrijfsgebouwen en projectmatige woningbouw,
Klaas is bouwkundig ingenieur en senior projectleider bij Wolfs Architecten en werkt het definitieve ontwerp van het project technisch uit. Daarnaast organiseert hij altijd in goed overleg met de opdrachtgever de aanbesteding of offerte aanvraag, adviseert de opdrachtgever tijdens het bouwproces. Hij verzorgt de contacten met de aannemers, zoekt materialen uit en begeleid de projecten naar een perfecte oplevering. Hij werkt daarbij intensief samen met de constructeurs, installateurs, uitvoerders en projectleiders op de bouw.

Klaas is verder specialist 3D modelleren en BIM modelleur.
Building Information Model (BIM) is een 3D-informatiemodel waarin alle gegevens middels gekoppelde data wordt vastgelegd in een 3D model van het bouwproject. Om tot een goed informatie-uitwisseling te komen, moet de modelleur vaak schakelen met het projectteam.

“Mijn uitdaging is het voorkomen van problemen tijdens de bouw. Daarvoor is het noodzakelijk om een goed 3D-model van het bouwproject op te zetten. Aan de hand van dit model kunnen de technische knooppunten ten behoeve van de uitvoering worden uitgewerkt en heeft de opdrachtgever een goed beeld van het gebouw dat hij gaat krijgen”.