Uw droomhuis bouwen met Wolfs Architecten

Zelf uw droomhuis bouwen is een uitdagende, maar mooie en inspirerende stap. Al uw woonwensen kunnen verwezenlijkt worden in uw eigen droomwoning. Er komt echter veel op u af, want u bent zelf de regisseur van uw eigen huis. Weet wel, u hoeft dit niet alleen te doen. Als u kiest voor Wolfs Architecten, kunnen wij u als ervaren architect tijdens het gehele bouwtraject begeleiden. Van het laten maken van het perfecte ontwerp voor uw nieuwe woning tot de overhandiging van de sleutels. Bij ons wordt u compleet ontzorgt. Wilt u weten hoe we een droomhuis op maat voor u kunnen bouwen en wat wij nog meer voor u kunnen betekenen? Lees dan vooral verder.

Wilt u uw huis laten ontwerpen door een echte specialist? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van huizen bouwen. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een droomhuis laten bouwen, waar begint u?

Ziet u uw ideale woning al tot in detail voor u? Dat geldt zeker niet voor iedereen. Het denkproces begint bijna altijd met een aantal vragen aan u zelf. Hoe ziet uw ideale huis eruit? Hoe wilt u wonen? Maak een wensenlijstje voor de binnen- en buitenkant. Vervolgens gaat u opzoek naar de perfecte kavel die aansluit bij uw persoonlijke woonwensen. Natuurlijk is het ook belangrijk van tevoren uw budget vast te stellen.

U kunt zelf uw huis ontwerpen of experts inschakelen. Zelfbouw met een architect staat voor individueel maatwerk. U weet zeker dat al uw woonwensen worden vertaald naar een uniek woningontwerp. Bij Wolfs Architecten beschouwen we iedere vraag als een unieke vraag. Elke opdrachtgever heeft immers eigen wensen. We besteden veel aandacht en tijd aan een goede inventarisatie van de wensen van de opdrachtgever en het zorgvuldig onderzoeken van de projectlocatie. Op deze manier komen wij tot ruimtelijke ontwerpen die goed passen in de omgeving, met uitgesproken materiaalkeuze en kwaliteit in uitvoering.

Maak kennis met onze architecten >

Van eerste schets naar kwalitatieve bouwtekening

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreekt u samen met één van onze architecten uw wensen en eerste ideeën. Hieruit volgt de essentie van de vraag en een lijst van wensen en mogelijkheden. De architect vertaalt uw wensen en ideeën in een passend ontwerp, afgestemd op het bestemmingsplan, het beeldkwaliteitsplan en uw budget. De eerste ontwerp schetsen worden vaak gemaakt met het eenvoudige schetspotlood. Vervolgens wordt het tekenwerk verder uitgewerkt. In het begin van het ontwerpproces geven wij u middels tekeningen een prachtig inzicht in hoe uw huis of gebouw er straks in werkelijkheid uit komt te zien. Wat u van de technische ontwerpen kunt verwachten? Door de handgemaakte 3D schetsen is het alsof u al door uw eigen woning loopt voordat het gebouwd is. Hierdoor kunt u goed aangeven wat wel en niet naar wens is. Aan de hand daarvan kunnen we de ontwerpen aanpassen voor een optimaal resultaat. Uit het ontwerp volgen nauwkeurige bouwtekeningen. Wolfs Architecten stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de bouwtekeningen. Dat betekent dat u kunt rekenen op voor u en de aannemers technisch goede bouwtekeningen en bestekbeschrijvingen die tot in detail doordacht zijn. Dit bevordert een efficiënt bouwproces, wat ten goede komt aan de samenwerking tussen partijen en de beheersing van de bouwkosten.

Efficiënt bouwproces en goede communicatie

Het ontwerp is klaar. En dan wilt u snel uw droomhuis bouwen! Een bouwproject is een complex proces waarin elke stap de volgende stap beïnvloedt. En daarom heel cruciaal. Wolfs Architecten kan u hierin volledig ontzorgen. We begeleiden het gehele bouwproces van ontwerp tot en met oplevering. Samenwerking staat in het proces centraal. Het gaat natuurlijk om een mooi eindresultaat en de weg ernaar toe, waarbij wij verantwoordelijk zijn voor het proces en een professionele uitvoering. Wij selecteren het liefst ook de bouwpartners, houden toezicht op de bouw en ontzorgen u bij de oplevering. De aandachtspunten zijn: budget, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit. Wij nemen u deze zorg uit handen, zodat u alvast kunt dromen over uw droomhuis!

Benieuwd naar onze werkwijze? Lees hier ons complete stappenplan voor de bouw van uw droomhuis.

Laat uw droomhuis bouwen

Wilt u uw droomhuis laten bouwen en bent u benieuwd wat Wolfs Architecten voor u kan betekenen? Neem contact met ons op en maak een afspraak! Belt u gerust voor een afspraak met ons bureau via 0135132670. U kunt ook een mail sturen naar info@wolfsarchitecten.nl of kom langs bij ons op kantoor in Moergestel. Veel klanten uit de regio’s Den Bosch, Eindhoven, Breda, Tilburg en Vught die een huis hebben laten ontwerpen en bouwen gingen u voor.