Een cataloguswoning of liever een eigen woning op maat?

Overweegt u een nieuwe woning te laten bouwen? Twijfelt u tussen een architect die op maat tekent of een aanbieder van cataloguswoningen? Hieronder geven wij u meer uitleg op beide mogelijkheden om uw droomhuis te creëren.

De essentie van een cataloguswoning

De naam vertelt eigenlijk al wat er met een cataloguswoning bedoeld wordt. U bladert als het ware in de catalogus en zoekt een standaardwoning uit. Veel details van cataloguswoningen zijn gestandaardiseerd waardoor de bouwkosten zo laag mogelijk gehouden kunnen worden en de woning snel gebouwd kan worden. De architectonische vrijheid die u heeft bij een woning op maat is echter bij een cataloguswoning veelal beperkt. Al is dit de laatste jaren wel iets verbeterd.

Een woning op maat van Wolfs Architecten

Wolfs Architecten is een bureau dat woningen op maat ontwerpt. Geen woning is standaard. Met elk vraagstuk starten we opnieuw. We ontwerpen woningen en villa’s die precies aansluiten bij uw specifieke wensen, leefstijl en toekomstige wensen en omgeving.

Ontwerpen van binnen naar buiten.

We beginnen altijd te ontwerpen van binnen naar buiten. We stellen de wensen van de toekomstige gebruiker centraal. Op basis daarvan maken we eerst plattegronden. Daarna volgt pas het ontwerp van de buitenschil.

Laat u verrassen

Aan de hand van een wensenlijst verrassen we onze opdrachtgevers met een aansprekend eerste ontwerp. Een eigen ontwerp, dat past bij u als toekomstige gebruiker. Geen standaard woning, maar een concept geheel op maat ontworpen. Elke comfortverbetering c.q. verandering kan in samenwerking met de architect in de ontwerpfase worden gemaakt.

Onafhankelijk van een aannemer

Een architect die op maat tekent heeft ook het voordeel dat u vrij bent om een aannemer te kiezen naar eigen keuze en welke qua kwaliteit-prijstechnisch het meest aantrekkelijk is. Wij als architectenbureau zijn niet verbonden aan welk bouwbedrijf dan ook en zijn zodoende geheel onafhankelijk in onze adviezen.

Optimale benutting van de kavel

Het voordeel van een architect is dat het ontwerp goed aansluit op de stedenbouwkundige eisen en waardoor de mogelijkheden van het kavel optimaal benut worden.

Alle voordelen van een woning op maat op een rij

Nog even alle voordelen van een architect die op maat ontwerpt nog even voor u op een rij.

  • U krijgt een eigen ontwerp, geen standaard ontwerp en geen standaardoplossingen. We houden optimaal rekening met uw individuele wensen en de omgeving. Dit is een leuk maar ook intensief proces samen met de architect(en).
  • Alle type woningen of een mengvorm, zijn mogelijk.
  • Wijzigingen zijn gedurende het gehele ontwerpproces makkelijker toe te passen.
  • Een woning op maat sluit goed aan op de stedenbouwkundige eisen en hierdoor worden de mogelijkheden van het kavel optimaal benut.
  • U bent geheel vrij om een eigen aannemer te kiezen. Wolfs Architecten is geheel onafhankelijk en begeleidt bij de keuze van een aannemer.
  • Onze architect en bouwkundigen houden uw budget nauwlettend in de gaten.

Wilt u een eigen woning op maat?

Meer weten wat Wolfs Architecten voor u kan betekenen? Interesse in onze werkwijze? Bel ons voor een vrijblijvende afspraak.