Verschillende bouwstijlen

Wanneer u uw eigen huis gaat bouwen zijn de mogelijkheden eindeloos. Dat betekent dat u alles perfect naar wens kunt aanpassen, maar ook dat u keuzes moet maken. Als u met een architect rond de tafel gaat zitten moet u niet alleen een beeld hebben van wat uw levensstijl is en wat voor een huis daarbij past, maar ook hoe uw huis moet worden vormgegeven. Het is ons doel om uw droom vorm te geven. Goed luisteren en kijken naar uw wensen en de omgeving is hierbij van cruciaal belang. Wij onderzoeken de mogelijkheden en ontwerpen uw eigen bouwstijl. Ter inspiratie lichten wij alvast de meest voorkomende bouwstijlen toe.

Welke bouwstijlen zijn er?

Onderstaand vindt u informatie over de verschillende bouwstijlen waar we veel affiniteit mee hebben. Wilt u meer weten of kijken welke bouwstijl bij u past? Neem dan gerust eens contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

Modern

De moderne bouwstijl is te herkennen aan elementen als blootgesteld staal, minimalistische geometrische vormen en een open indeling met ruimtes die in elkaar overlopen. Centraal staan een mix van vernieuwende materialen, strakke lijnen en grote raampartijen die het licht tot diep in de woning laten binnendringen. De moderne villa, of ook wel design villa, laat zich niet in een hokje duwen. Het is een stijl van eenvoud en zonder franjes, maar absoluut niet saai. Integendeel: de eenvoud creëert verrassend veel ruimte en diepte en een aparte dynamiek. Denk maar aan bijvoorbeeld een kubistische woning, een bekend begrip en ware trend als het om moderne architectuur gaat.

Landelijk

Bij de landelijke bouwstijl proeft u de sfeer van het buitenleven. De architectuur ademt rust en ruimte, is tijdloos en voelt direct vertrouwd en gezellig aan. De bouwstijl past perfect in een natuurrijke omgeving, aangezien het gekenmerkt wordt door het gebruik van natuurlijke materialen. Als u een landelijke woning wilt bouwen is er een grote diversiteit aan ontwerpen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een schuurwoning of een rietgedekte villa.

Eigentijds

Dit is een relatief nieuwe bouwstijl die ontstaan is uit een mix van moderne en traditionele elementen. Dat betekent dat er ontzettend veel mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan strakke gevelvlakken (modern) in combinatie met een bekende dakopbouw, zoals een piramidedak (traditioneel) of een modern landelijk huis. Er wordt een evenwicht gecreëerd waarin veel mensen zich kunnen vinden. Het is verrassend, gewaagd, tijdloos en vooral uniek. Een woning die tegemoetkomt aan al uw wensen met ruimte voor creativiteit en speelse elementen.

Klassiek

In de klassieke bouwstijl vindt u de rijke Nederlandse historie terug. De tijdloze architectuurstijl kenmerkt zich door haar statige elegantie, metselwerk en sierlijke details. De woningen hebben veelal een monumentale uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan notariswoningen of imposante dijkwoningen.

Duurzaam

Zuinig zijn op de omgeving om ons heen, dat is de universele betekenis van ‘duurzaam’. Ook in de bouw wordt hier steeds meer aandacht aan besteed. Voor ons als duurzame architect betekent het dat architectuur gebouwd, gebruikt en gesloopt kan worden met minimale impact op het milieu. Dit wordt bereikt met nieuwe technieken, hernieuwbare materialen en duurzame energiebronnen. Daarnaast is het van belang dat er gebouwd wordt met oog op de toekomst. Levensloopbestendige woningen, zorgwoningen en ook bungalow bouw maken dat mensen langer naar tevredenheid kunnen blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Meer informatie vindt u hier over: energieneutraal bouwen en duurzaam bouwen.

De bouwstijl van Wolfs Architecten

Het fijne aan met een architect werken is dat u niet hoeft te voldoen aan een enkele bouwstijl. Spreken elementen van verschillende bouwstijlen u aan? Dat is geen probleem, in samenwerking met onze architecten worden uw woonwensen vertaalt naar een kwalitatief en uniek ontwerp. Welke stijl er bij u past komt uit de gesprekken naar voren komen, luisteren naar de opdrachtgever vinden wij van zeer groot belang. Opdrachtgevers typeren ons als kwalitatief, met oog voor mens, omgeving en detail. Interesse in een eigen huis bouwen en benieuwd naar alle mogelijkheden? Belt u gerust voor een afspraak met ons bureau via 0135132670. U kunt ook een mail sturen naar info@wolfsarchitecten.nl of kom langs bij ons op kantoor in Moergestel.