Duurzaam wonen

Duurzaamheid en het verantwoordelijk omgaan met onze planeet is een constant terugkerend onderwerp in onze samenleving. Het wordt steeds belangrijker om ons bezig te houden met het beperken van onze uitstoot en ons consumeringsgedrag, zodat we al het goede en mooie dat onze aarde te bieden heeft kunnen behouden. Op die manier kunnen wij dit ook doorgeven aan de volgende generaties. Omdat iedereen een dak – in welke van de dakvormen dan ook – boven zijn hoofd nodig heeft is een groot thema binnen duurzaamheid dan ook duurzaam wonen.

Wat is duurzaam wonen?

Wolfs Architecten gelooft sterk in het ontwerpen en bouwen van gebouwen die duurzaam zijn en duurzaamheid uitstralen. In ditzelfde kader van duurzaam wonen streven wij dan ook naar gebouwen die generaties meegaan en hun waarde behouden. Om dit waar te kunnen maken zijn we altijd bezig met het aanleveren van hoge kwaliteit in ontwerp en uitwerking. Dit is terug te zien in duurzaam materiaalgebruik en het incorporeren van voorzieningen zoals warmtepompen en zonnepanelen, zonder hierbij in te leveren op de uitstraling van uw woning.

Het installeren van warmtepompen en zonnepanelen is niet alleen een mogelijkheid bij nieuwbouw, maar kan ook in combinatie met het verbouwen van uw woning. De reden kan zijn om het huis te verduurzamen. Wij denken mee met het bijbouwen van een extra structuur om de zonnepanelen kwijt te kunnen, of het aanpassen van het dak en de voorgevel om de plaatsing van zonnepanelen te accommoderen. 

Waarom duurzaam wonen?

Investeren in duurzaam wonen is investeren in de toekomst. Het gebruik van duurzame materialen en voorzieningen is een investering voor de lange termijn, omdat dit voorkomt dat aanpassingen nodig zijn. Hiermee voorkomt u onnodige vervuiling, houdt u de energiekosten laag, draagt u zo min mogelijk bij aan klimaatvervuiling, en bespaart u grondstoffen, die op een doordachte wijze door anderen ingezet kunnen worden. Duurzaam wonen is ook beschikbaar in een verscheidenheid aan bouwstijlen, dus het zal ook geen beperking vormen in het verwerkelijken van uw droomhuis bouwen.

Zo kunt u met een gerust gevoel van uw huis uw thuis maken, en zorgeloos de toekomst in. Als u over de toekomst nadenkt in de vorm van duurzaam wonen, kunt u er ook voor kiezen om een levensloopbestendige woning te laten bouwen. Zo bent u dubbel duurzaam bezig, en kunt u decennialang genieten van het duurzame huis van uw dromen.

Hoe kunt u duurzaam wonen?

Dit kan op verschillende manieren bereikt worden. Bij nieuwbouw kan er bij iedere stap in het proces rekening gehouden worden met de duurzame doelen van het project, maar ook bij bestaande huizen is verduurzaming mogelijk. Wolfs Architecten biedt beide diensten aan en denkt graag mee over alle mogelijkheden. Wij denken bijvoorbeeld ook mee over het plaatsen van zonnepanelen en de eventuele aanpassingen aan de buitengevel die daarvoor nodig of wenselijk zijn voor esthetische doeleinden.

Wolfs Architecten houdt zich al jaren bezig met duurzaam wonen en energiezuinig bouwen. We besteden hierbij aandacht aan de volgende punten:

  1. De werkelijke behoeften van de toekomstige bewoners, en passen de ontwerpen hierop aan.
  2. We adviseren over het gebruik van hernieuwbare en duurzame materialen en energiebronnen.
  3. In samenwerking met onze experts adviseren we over primaire bouwmaterialen, water, en energie om zo het resultaat te optimaliseren.

Wij bieden volledige bouwbegeleiding, zowel bij het ontwerpen en bouwen van uw droomhuis