Duurzaam en
energiezuinig

Wij geloven in het maken van gebouwen die duurzaam zijn. Voor onze opdrachtgevers streven we naar een zo lang mogelijke waardevastheid. Het is daarom dat we streven naar een hoge kwaliteit in ontwerp en uitwerking.

Wij willen zorgvuldig omgaan met budget van onze opdrachtgevers en hun ambities op het gebied van duurzaam en energiezuinig bouwen. Door duurzaam te bouwen nemen we ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid Daarbij levert dit voor u als opdrachtgever een maximaal wooncomfort en verlaging van het energieverbruik op.

Een duurzaam gebouw begint met een doordacht ontwerp en een gedetailleerde uitwerking.
Al onze woningen voldoen aan de actuele eisen zoals gesteld in het Bouwbesluit. De EnergiePrestatie Coëfficiënt (EPC) is een index die de energetische efficiëntie van nieuwbouw aangeeft. De geëiste EPC is nu gesteld op 0,4. De waarde 1,0 is ongeveer wat een gemiddelde woning in 1990 presteerde. Een woning met een EPC van 0,4 gebruikt dus nog maar 40% van de energie, die zo’n woning twintig jaar terug gebruikt zou hebben. Uiteindelijk moeten we in 2020 energieneutraal bouwen wat een EPC ≤ 0,20 betekent. De volgende stap is Energienota-loos of 0-op-de-meter. Wat inhoudt dat de woning volledig is voorzien van duurzame energie. Zowel het gebouw gebonden energiegebruik als het eigen gebruik. Geen gasaansluiting meer, maar de woning volledig op elektriciteit.

Om dit te bewerkstelligen bieden wij, afhankelijk van uw doelstelling en ambitie, verschillende EPC concepten aan. De concepten geven inzicht in de diverse mogelijkheden op het gebied van energiezuinig bouwen. De EPC-concepten variëren van een basis opzet die voldoet aan de minimale wettelijke eis tot aan energieneutraal, passief en “0 op de meter” (Energie notaloos).

Onze bouwkundig ingenieurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Voor elke woning wordt er een op maat gemaakt advies opgesteld. En de voordelen voor onze opdrachtgevers zijn: maximaal wooncomfort en een verantwoord energieverbruik.