Zelf uw eigen huis bouwen met Wolfs Architecten

Liever geen regulier nieuwbouwhuis, maar zelf een huis bouwen op een kavel? Wij snappen dat er niets mooier is dan uw eigen huis bouwen, precies zoals u dat wenst. Een woning die helemaal aansluit op uw levensstijl en persoonlijke voorkeuren. Waar u na een lange dag heerlijk thuiskomt. Wolfs Architecten helpt u graag bij het realiseren van deze droom. Echter weten wij als geen ander dat er bij zelfbouw heel wat op u afkomt. Ontdek daarom wat u allemaal tegenkomt tijdens het bouwtraject en hoe wij u hierin volledig kunnen ontzorgen.

Waarom zou u een eigen huis bouwen?

Stiekem heeft u altijd de fantasie gehad om zelf een eigen huis te bouwen, maar er zijn een aantal zaken die u tegen houden. Zonde! Wij vertellen u graag waarom u uw dromen juist moet najagen. Zelf uw huis door een architect op maat laten ontwerpen biedt veel voordelen.

 1. Wonen op de ideale locatie: een bestaande woning kan natuurlijk niet verplaatst worden. Soms vindt u het ideale huis, maar heeft het geen ideale ligging. Dit probleem voorkomt u als u een huis laat bouwen. Het avontuur begint bij het vinden van een geschikte kavel op de perfecte locatie. Bijvoorbeeld langs het water of midden in de natuur.
 2. Vrijheid in keuzes voor materialen en indeling: een belangrijke reden dat mensen zelf hun eigen huis bouwen, is vrijheid. U heeft letterlijk en figuurlijk alles in eigen hand. Samen met de architect bepaalt u als koper zelf hoe uw huis eruit komt te zien. U kunt de indeling en uitvoering helemaal zelf vaststellen. Vaak gelden bij een zelfbouwkavel wel voorwaarden waar een woning aan moet voldoen. Als architectenbureau weten wij precies hoe we kunnen voldoen aan het beeldkwaliteitsplan en uw wensen.
 3. Goede prijs-kwaliteitsverhouding: uw eigen huis bouwen is niet per se goedkoop. Wat veel mensen echter niet weten is dat zelfbouw vaak meer huis voor uw geld betekent. De prijs-kwaliteitsverhouding is vaak veel beter dan van seriematige bouwprojecten. Voor hetzelfde aantal vierkante meters, bent u veel meer geld kwijt in seriebouw dan als u uw eigen huis bouwt. En anders dan bij een cataloguswoning hoeft u niet extra bij te betalen voor elke wijziging van uw huis, aangezien deze helemaal naar uw wens ontworpen is.
 4. Bouwen met het oog op duurzaamheid en de toekomst: u kunt er ook voor kiezen om duurzaam of energieneutraal te bouwen. Vanaf de start kan er in de bouwtekeningen rekening gehouden worden met de alle (laatste) technieken op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft u weinig onderhoud en lage (tot geen) energiekosten. Daarnaast bouwen wij graag met het oog op de toekomst. Wij willen dat onze opdrachtgevers langdurig naar tevredenheid wonen, werken en leven in de nieuwe woning. Voor meer informatie kunt u kijken naar onze pagina over levensloopbestendige woningen.

Natuurlijk moet u als u uw eigen huis gaat bouwen wel geduld hebben voordat u in uw huis kunt gaan wonen. Maar wij horen vaak dat dit het wachten waard is. Heeft u al een goed beeld van hoe uw huis eruit moet gaan zien? Onze architecten helpen graag uw gedachten om te zetten naar een passend ontwerp. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om alle mogelijkheden door de te spreken.

Wel de lusten niet de lasten van een eigen huis bouwen?

Bij de bouw van uw eigen huis komt er veel op u af. Het is best een uitdaging om de consequenties van al uw keuzes te overzien. Idealiter kunt u dan terugvallen op de kennis van een betrouwbare partner. Een eigen huis laten bouwen door Wolfs Architecten is een verstandige zet omdat u profiteert van jarenlange ervaring. Naast de expertise en ervaring van onze medewerkers hebben wij een uitgebreid netwerk opgebouwd bij Gemeenten en Provincie, waardoor wij goed op de hoogte zijn van beleidsstandpunten. Dat maakt dat wij kansen weten te benutten, processen kunnen versnellen en uiteindelijk in staat zijn extra kosten te voorkomen.

Geen zorgen tijdens het bouwtraject

Een bouwproject is een complex proces waarin veel partijen betrokken zijn en elke stap de volgende stap beïnvloedt. Wij hebben ervaren bouwkundige BIM-experts in dienst die er alles aan doen om dit proces zo efficiënt mogelijk te laten lopen. Binnen dit cruciale traject kunnen wij u volledig ontzorgen. We begeleiden het gehele bouwproces van ontwerp tot en met oplevering. Hierbij staan budget, organisatie, tijd, informatie en kwaliteit centraal. Zo is het bouwen van uw eigen huis spannend, maar blijft het wel leuk!

De unieke aanpak van Wolfs Architecten

Wilt u een eigen huis laten bouwen? Dan vraagt dit om een op maat gemaakte werkwijze die naadloos aansluit op uw wensen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedere opdrachtgever en de vraag die hieruit naar voren komt uniek is. Onze architecten houden optimaal rekening met de vraag en wensen. Daarom besteden wij bij Wolfs Architecten alle mogelijke aandacht en tijd aan een goede inventarisatie. Hierbij wordt er gekeken naar de volgende punten:

 • De menselijke beleving en gevoel van leefruimten
 • Een duurzaam huis bouwen
 • Het interieur
 • De sfeer die de gevels uitstralen
 • Het passen van de woning in de omgeving (het aanzicht, geheel)
 • De keuze voor de juiste en passende materialen
 • Het budget
 • Een realistische en zorgvuldige planning

Deze punten vormen de basis, maar niet de gehele lijst met wensen en mogelijkheden. Deze volledige lijst en de hoofdzaak van de vraag volgt vanzelf nadat wij een afspraak hebben gehad met u, onze opdrachtgever. Hier blijft het niet alleen bij. Wij vinden het ook erg belangrijk dat er niet alleen voor, maar ook tijdens het bouwproces goed wordt gecommuniceerd met alle betrokken partijen. Wij zijn van mening dat alleen op deze manier alle mogelijke processen zo efficiënt mogelijk kunnen verlopen en een prachtig eindresultaat opleveren. Dat is ook waar wij de volledige focus op leggen: precies de kwaliteit leveren die wij graag nastreven. Wij willen u een hoogkwalitatieve woning bieden.

Eigen huis bouwen geen droom, maar werkelijkheid

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner die uw eigen huis kan bouwen? Wolfs Architecten is hét architectenbureau die uw droomwoning werkelijkheid maakt. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak! Belt u gerust voor een afspraak met ons bureau via 030-135132670. U kunt ook een mail sturen naar info@wolfsarchitecten.nl of kom langs bij ons op kantoor in Moergestel. Veel klanten uit de regio’s Den Bosch, Eindhoven, Breda, Tilburg en Vught die een eigen huis gebouwd hebben gingen u voor.

Uw eigen droomhuis bouwen? Maak dit samen met Wolfs Architecten waar.